Presedintele PSD, premierul Victor Ponta, afirma ca el a acceptat deja sa faca "mai multi pasi inapoi" pentru pastrarea USL, precum renuntarea la ideea ca Partidul Conservator sa detina un post de vicepremier, si ca va forma un alt guvern doar daca Antonescu isi retrage ministrii.

El a afirmat ca a ales deja ce anume va face, dar a reluat mesajul transmis si anterior, si anume ca este dispus sa inainteze si astazi propunerile de ministri liberali si sa pastreze Guvernul in forma USL, daca si Antonescu este de acord, potrivit Mediafax.

"Daca este de acord Antonescu, eu astazi ii numesc pe toti patru, in frunte cu Iohannis, ca am vazut ca am vreo problema cu Iohannis. Nu am niciun fel de problema, astazi il numesc, am mai propus de trei ori numirea lui si de fiecare data am fost refuzat. Mi-a spus ca nu este de acord sa fie numiti in formula actuala a Guvernului, ci sa mergem la restructurare in Parlament si dupa aceea sa-i numim, insa restructurarea poate fi facuta doar priun acordul celor patru partide, pentru ca mergi in fata grupurilor parlamentare, nu este o decizie doar a PNL sau doar a mea", a spus Ponta la Antena 3.

Ponta a sustinut ca nu va exista un alt guvern decit daca Antonescu isi retrage ministrii, gest pe care nu il doreste.

Intrebat ce se va intampla daca liberalii nu accepta numirea celor patru ministri pe structura actuala a Guvernului, Ponta a raspuns: "Avem 45 de zile in care eu sunt convins ca PNL se va mai gandi o data, noi ne vom gandi si vom gasi o solutie in interesul unei guvernari stabile pentru tot anul 2014", precizand ca, in mod categoric, nu PSD va rupe USL, iar ministrii PNL nu vor fi scosi de catre el de la guvernare.

Presedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, miercuri, ca liberalii ii stau la dispozitie pana luni premierului Victor Ponta cu propunerile pe care le-au facut pentru Guvern, el acuzandu-l pe Ponta ca a inventat pretexte pentru a nu-l accepta pe Klaus Iohannis vicepremier.

El a precizat ca, luni seara sau marti, va exista fie Guvern USL, fie un guvern USD, "lipsit de orice legitimitate" si caruia liberalii ii vor cere "demisia imediata".

Presedintele Traian Basescu a semnat, miercuri, decretele prin care ia act de demisiile lui Daniel Chitoiu si Andrei Gerea si ii numeste interimari pe premierul Victor Ponta ca ministru al Finantelor si vicepremier si pe Constantin Nita la Economie.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri