Klaus Iohannis nu poate fi numit, la acest moment, pe o functie guvernamentala care nu exista, respectiv cea de ministru de Interne si de viceprim-ministru, ci doar pe functiile apartinand PNL in actualul guvern, a declarat presedintele PSD, premierul Victor Ponta.

"Eu, astazi, nu-l pot numi pe Iohannis pe o functie care nu exista, ministru de Interne si viceprim-ministru, trebuie sa mergem la restructurarea Guvernului. Astazi, puteam sa-i numesc pe cei patru pe functiile apartinand PNL in actualul guvern, dar am fost refuzat", a spus Ponta la Romania TV.

El a precizat din nou ca, daca va fi anuntata ruperea USL, atunci acest anunt nu va fi facut de el. Presedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, miercuri, ca liberalii ii stau la dispozitie pana luni premierului Victor Ponta cu propunerile pe care le-au facut pentru Guvern, el acuzandu-l pe Ponta ca a inventat pretexte pentru a nu-l accepta pe Klaus Iohannis vicepremier, scrie Mediafax.

El a precizat ca, luni seara sau marti, va exista fie Guvern USL, fie un guvern USD, "lipsit de orice legitimitate" si caruia liberalii ii vor cere "demisia imediata".

In urma cu aproape doua saptamani, PNL a propus o serie de schimbari in posturile de ministru, respectiv Klaus Iohannis - vicepremier si ministru de Interne (in locul lui Radu Stroe, demisonat in luna ianuarie), Teodor Atanasiu - ministru al Economiei (in locul lui Andrei Gerea), Eugen Nicolaescu - ministru de Finante (in locul lui Daniel Chitoiu), Cristian Busoi - ministru al Sanatatii (in locul lui Eugen Nicolaescu, propus la Ministerul Finantelor).

Citeste si:
Ponta il propune pe Klaus Iohannis la Ministerul de Interne. "E...
Ponta il propune pe Klaus...

Presedintele Traian Basescu a semnat, miercuri, decretele prin care ia act de demisiile lui Daniel Chitoiu si Andrei Gerea si ii numeste interimari pe premierul Victor Ponta ca ministru al Finantelor si vicepremier si pe Constantin Nita la Economie.

Sursa foto: Mediafax foto

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Social »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Jos Oprea! Manifestantii cer demisia ministrului de interne