Presedintele Traian Basescu a cerut revocarea conducerii Autoritatii de Supraveghere Financiara (ASF) deoarece patronul societatii Astra Asigurari, unul dintre sponsorii sai, are probleme, a afirmat premierul Victor Ponta.

"Cred ca domnul presedinte e foarte suparat ca unul din sponsorii sai, patronul de la Astra Asigurari, are probleme si de aia s-a apucat sa fie suparat pe ASF, ca veniturile astea nu erau de azi, erau de mult timp", a spus Ponta.

El a afirmat ca ar fi fost foarte fericit ca presed8ntele Basescu sa formuleze astfel de solicitari atunci cand fostii sefi ai comisiilor, numiti de PDL, care formeaza in prezent ASF aveau salarii duble decat cele din prezent, oricum foarte mari, potrivit Mediafax.

Presedintele Basescu a declarat, miercuri, ca cere Parlamentului revocarea "imediata" a intregii conduceri a ASF, sustinand, referitor la aceasta institutie, ca este "o cloaca, unde si-au gasit loc de parcare toti clientii politici, altfel profund incompetenti si nepregatiti pentru aceasta munca".

Incepand de marti, ASF a suspendat atributiile legale ale actionarilor semnificativi si ale persoanelor semnificative ale societatii de asigurare/reasigurare care se transfera administratorului special pe toata perioada administrarii speciale precum si drepturile de vot in privinta numirii si revocarii membrilor Consiliului de supraveghere ai societatii, dreptul la dividende al actionarilor, activitatea, precum si dreptul la remuneratie al membrilor consiliului de supraveghere.

Autoritatea de Supraveghere Financiara sustine ca a primit avertismente din piata asigurarilor ca, in cazul unor decizii dure la adresa Astra, liderul pietei de profil, conducerea institutiei va fi demisa, se arata intr-un comunicat al ASF difuzat in urma declaratiilor presedintelui Traian Basescu.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri