Presedintele Traian Basescu a declarat, marti, ca "cea mai rapida solutie", pe care i-a si propus-o premierului Victor Ponta, este aceea a adoptarii, miercuri, in Guvern, a noului program de guvernare, asupra caruia sa fie asumata apoi raspunderea in Parlament.

Seful statului a precizat, intr-o conferinta de presa sustinuta la Palatul Cotroceni, ca dupa adoptarea de catre Parlament a hotararii de numire a unui numar de ministri, punctul sau de vedere este ca va respecta deciziile anterioare ale Curtii Constitutionale si va numi toti ministri, cand conditiile vor fi indeplinite. El a mentionat ca ceea ce a solicitat, in privinta schimbarii "extrem de importante" a structurii Guvernului, a fost sa existe un program de guvernare "care sa reflecte noua realitate politica a Guvernului, precum si protocoalele convenite intre partenerii din noua majoritate".

Presedintele a adaugat ca, "deocamdata, sunt doua optiuni", in acceptiunea sa.

"Una este cea care pleaca de la realitatea unei intampinari facute la Curtea Constitutionala de grupul parlamementar al PDL si al PMP. Ei au avut numarul de semnaturi cu care au depus la secretariatul CC o intampinare legata de continutul hotararii", a precizat el, citat de Mediafax.

"Din pacate, la aceasta ora nu stiu continutul documentului pe care PDL si PMP l-au inaintat la Curte. Pot intui ca este vorba de aceeasi problema a legitimitatii guvernarii pe un program de guvernare aprobat de Parlament atunci cand era o realitate politica USL. De altfel, chiar comportamentul de astazi, din Parlament, al fostului copresedinte al USL demonstreaza ca USL nu exista", a mai spus presedintele. Traian Basescu a precizat ca al doilea considerent este legat de "nevoia existentei acestui program de guvernare adaptat la noua realitate politica".

Presedintele a precizat ca a discutat marti cu premierul Victor Ponta. "Sper ca in perioada urmatoare sa dea o solutie, solutia constitutionala, a asumarii raspunderii actualului guvern, repet, a actualului guvern, pe un nou program de guvernare, care sa reflecte noile aliante politice din Parlament", a continuat Basescu. In opinia lui Traian Basescu, cea mai rapida solutie este aceea a adoptarii, miercuri, in Guvern, a noului program, asupra caruia sa fie asumata raspunderea in Parlament.

"Cred ca este o solutie foarte rapida, pe care i-am si propus-o premierului. Nu stiu cand va stabili CC un termen. Nici nu ai cu cine sa vorbesti la ora asta la CC. Probabil maine (miercuri - n.r.) se va da un termen, dar cea mai rapida solutie mi se pare aceea a adoptarii maine, in Guvern, a noului program de guvernare, cu care premierul, Guvernul, sa isi asume raspunderea in Parlament, si eu va asigur ca, in momentul in care programul de guvernare ar fi asumat, nu voi ezita sa semnez decretele de instalare a noilor ministri", a mai spus el.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »



Setari Cookie-uri