6 Martie 2014

"Dosarul Transferurilor". Unde isi vor "trai" condamnatii urmatorii ani dupa gratii



Cei 8 condamnati din Dosarul Transferurilor au avut "parte", marti seara, de prima lor noapte dupa gratii. Cea mai mare pedeapsa este de 6 ani si 4 luni, la care a fost condamnat atat Cristi Borcea, fost actionar la Dinamo, cat si impresarul Ioan Becali.

1. George Copos - Penitenciarul Rahova

Fostul actionarul majoritar al FC Rapid, George Copos, a fost condamnat, marti, de Curtea de Apel Bucuresti, la trei ani si opt luni de inchisoare cu executare, in dosarul transferurilor de jucatori. El a fost dus marti seara la Penintenciarul Rahova din Capitala, potrivit Mediafax.


2. Ioan Becali - Penintenciarul

Printre cei mai cunoscuti impresari din fotbal, Ioan Becali, a fost condamnat cu executare la 6 ani si 4 luni de inchisoare. Omul de afaceri si-a petrecut noaptea in arestul Politiei Constanta, iar astazi este transferat la Penintenciarul Poarta Alba, unde va ramane aproximativ trei saptamani. Reprezentantii penintenciarului au spus ca Ioan Becali si ceilalti condamnati vor ramane in Constanta numai pe perioada carantinei, dupa care vor fi transferati la un alt penitenciar, intrucat la Poarta Alba nu se poate executa regimul inchis de detentie, scrie Mediafax.


3. Mihai Stoica - Penintenciarul Rahova

Managerul general al clubului Steaua, Mihai Stoica, a ajuns marti seara in arestul Penintenciarului Rahova. "Meme" va sta dupa gratii 3 ani si 6 luni.


4. Cristi Borcea - Penintenciarul Poarta Alba

Sase ani si patru luni inseamna cea mai mare pedeapsa din Dosarul Transferurilor, primita de fostul actionar al FC Dinamo. El va sta timp de aproximativ trei saptamani la penintenciarul din Constanta in perioada de carantina, iar apoi va fi transferat, alaturi de ceilalti condamnati, la un alt penintenciar, intrucat Poarta Alba nu permite executarea regimului inchis de detentie, scrie Mediafax.


5. Victor Becali - Penintenciarul Poarta Alba

Alaturi de Cristi Borcea si de fratele sau, Ioan Becali, Victor Becali va petrece urmatoarele trei saptamani in Penintenciarul Poarta Alba, iar apoi vor fi transferati la un alt penintenciar unde pot executa regim inchis de detentie. Victor Becali a fost condamnat la 4 ani si 8 luni dupa gratii.

"La noi se poate executa regim de detentie semi-deschis sau deschis, ori pedepsele lor sunt pentru regim inchis. La noi vor sta pe perioada carantinei, de 21 de zile, iar dupa ce se stabileste regimul de detentie vor fi transferati la un penitenciar cu regim inchis", au precizat reprezentantii Penitenciarului Poarta Alba, citati de Mediafax.


6. Gheorghe Popescu - Penintenciarul Rahova

Fostul fotbalist Gheorghe Popescu, candidat la sefia Federatiei Romane de Fotbal, va sta 3 ani, o luna si zece zile dupa gratii in Penintenciarul Rahova, unde a ajuns marti seara.


7. Gigi Netoiu - Penintenciar din Craiova

Fostul actionar al FC Dinamo si U Craiova, Gigi Netoiu, a fost condamnat definitiv de Curtea de Apel Bucuresti, la 3 ani si 4luni de inchisoare cu executare. Omul de afaceri a fost adus la sediul Politiei Judetene Dolj, in jurul orei 21.30, cu o masina a Politiei si va fi transferat in cateva zile la un penintenciar din Craiova, scrie Mediafax.

Netoiu, care era imbracat in trening si purta o sapca pe cap, a declarat ca nu se astepta la o astfel de decizie.

"Nu ma asteptam la o asemenea decizie, dar vedeti ca sunt pregatit sa intru in joc, sa intru in teren (n.r. - el a aratat spre tinuta sa sport). Din punctul meu de vedere e o hotarare nedreapta. (...) In viata trebuie sa trecem prin toate. Ma consider nevinovat si de acum incolo vor decide avocatii, mai sunt si alte cai de atac si vom vedea", a spus Netoiu.


8. Jean Padureanu - Penintenciarul Rahova

Fostul presedinte al clubului Gloria Bistrita, Jean Padureanu, a fost dus marti seara la Penintenciarul Rahova, unde va ramane timp de 3 ani si 4 luni dupa gratii.




Citeste si