Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS), o Agentie ONU specializata, a subliniat vineri asupra importantei introducerii unor cursuri de educatie sexuala in scoli incepand de la varsta de 12 ani, in vederea familiarizarii cu folosirea metodelor de contraceptie, relateaza AFP.

Aceasta recomandare a fost publicata saptamana aceasta de catre OMS impreuna cu alte recomandari atat cu privire la accesul la masuri de contraceptie in vederea evitarii sarcinilor nedorite, cat si cu privire la informarea legata de educatia sexuala.

"Cercetarea arata ca varsta optima este incepand de la 12-13 ani, dar ca putem incepe deja la (...) zece ani", a declarat directoarea Departamentului pentru Cercetare si Sanatatea Reproducerii din cadrul OMS intr-o conferinta de presa, potrivit Mediafax.

"Deci, incepem, la scoala, la varsta de 12 ani", a insistat ea. Educatia sexuala este necesar sa aiba loc "acasa", dar si "la scoala", deoarece "cei mai multi dintre parinti nu fac acest lucru acasa", in special in Africa, a declarat ea pentru AFP.

Aproximativ 222 de milioane de femei si fete, la nivel mondial, nu doresc sa ramana insarcinate sau doresc sa amane o sarcina si nu pot utiliza metode de contraceptie, potrivit OMS.

Structura anului scolar...
Citeste si: Andronescu vrea ca structura anului scolar 2019-2020 sa fie modificata

OMS recomanda, intre altele, ca orice persoana care doreste sa utilizeze metode contraceptive sa poata sa aiba acces la informatii despre diversele metode existente.

"Programele de educatie sexuala care se bucura de o precizie stiintifica si sunt destinate tinerilor sunt alta masura-cheie", afirma OMS, anuntand ca aceste programe este mecesar sa ofere "informatii despre modul de achizitionare si utilizare a contraceptivelor".

OMS spera ca in acest fel adolescentii sa poata avea posibilitatea sa utilizeze masuri de contraceptie fara sa fie necesar sa obtina permisiunea parintilor sau altor adulti.

Elevi din Timisoara, finala...
Citeste si: Elevi din Timisoara, finala la NASA: statul nu ii sprijina deloc


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Social »Citeste si
PMB: Transportul in comun din Capitala, gratis pentru elevi de luni