Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS), o Agentie ONU specializata, a subliniat vineri asupra importantei introducerii unor cursuri de educatie sexuala in scoli incepand de la varsta de 12 ani, in vederea familiarizarii cu folosirea metodelor de contraceptie, relateaza AFP.

Aceasta recomandare a fost publicata saptamana aceasta de catre OMS impreuna cu alte recomandari atat cu privire la accesul la masuri de contraceptie in vederea evitarii sarcinilor nedorite, cat si cu privire la informarea legata de educatia sexuala.

"Cercetarea arata ca varsta optima este incepand de la 12-13 ani, dar ca putem incepe deja la (...) zece ani", a declarat directoarea Departamentului pentru Cercetare si Sanatatea Reproducerii din cadrul OMS intr-o conferinta de presa, potrivit Mediafax.

"Deci, incepem, la scoala, la varsta de 12 ani", a insistat ea. Educatia sexuala este necesar sa aiba loc "acasa", dar si "la scoala", deoarece "cei mai multi dintre parinti nu fac acest lucru acasa", in special in Africa, a declarat ea pentru AFP.

Aproximativ 222 de milioane de femei si fete, la nivel mondial, nu doresc sa ramana insarcinate sau doresc sa amane o sarcina si nu pot utiliza metode de contraceptie, potrivit OMS.

OMS recomanda, intre altele, ca orice persoana care doreste sa utilizeze metode contraceptive sa poata sa aiba acces la informatii despre diversele metode existente.

"Programele de educatie sexuala care se bucura de o precizie stiintifica si sunt destinate tinerilor sunt alta masura-cheie", afirma OMS, anuntand ca aceste programe este mecesar sa ofere "informatii despre modul de achizitionare si utilizare a contraceptivelor".

OMS spera ca in acest fel adolescentii sa poata avea posibilitatea sa utilizeze masuri de contraceptie fara sa fie necesar sa obtina permisiunea parintilor sau altor adulti.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri