Presedintele Traian Basescu si premierul Victor Ponta spun doar jumatati de adevar in scandalul privind subventiile acordate energiei regenerabile, iar adevarata problema o constituie posibilitatea inchiderii unor capacitati din industrie, minerit si energie.

Dupa „electorata“ si super-acciza de 7 eurocenti pe litrul de carburant, presedintele Traian Basescu si premierul Victor Ponta au gasit un alt subiect pe care sa se atace: certificatele verzi, un subiect cu o miza de 10 miliarde de euro, atat cat cumuleaza subventiile acordate sectorului energiei regenerabile. La acestea care se adauga posibilitatea relocarii marii industrii energofage si, urmare directa, implozia sectorului termo si al celui de extractie a carbunelui, ca urmare a scaderii consumului de electricitate.

Presedintele Traian Basescu a sesizat Curtea Constitutionala in privinta legii de amanare a unei parti din subventia pentru energia verde inca din 26 februarie, insa conflictul a escaladat puternic in urma cu cateva zile, cand sindicalistii din industrie au demarat proteste atat in fata Curtii Constitutionale, cat si la Guvern, dar si in tara.

Citeste articolul integral pe Adevarul.

Citeste si:
Patriciu: Energia eoliana nu supravietuieste fara subventii de...
Patriciu: Energia eoliana nu...


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Social »Citeste si