Militarul roman care si-a pierdut viata, duminica dimineata, este plutonierul-major Claudiu Constantin Vulpoiu, care avea 41 de ani, era angajat al MApN din 2001, era casatorit si avea un copil, informeaza MApN, precizand ca acesta a mai participat la 6 misiuni externe, in Afganistan si Irak.

Plutonierul-major Claudiu Constantin Vulpoiu a decedat, iar sublocotenentul Ionut Alin Marinescu, plutonierul-major Florin Ionel Murarescu si caporalii clasa a III-a Marius Cristian Canuci, Marius Bogdan Radu si Eugen Valentin Patru au fost raniti, in Afganistan, in dimineata zilei de duminica, 30 martie, in urma unui atac sinucigas cu un autovehicul incarcat cu exploziv care a intrat direct in masina de lupta", informeaza MApN.

Ministerul precizeaza ca plutonierul-major Claudiu Constantin Vulpoiu avea 41 de ani, era angajat al Ministerului Apararii Nationale din 2001, era casatorit si avea un copil. Vulpoiu mai participat la sase misiuni externe, in Afganistan si Irak, potrivit Mediafax.

Militarii romani, din Batalionul de Manevra dislocat in provincia Zabul, executau o misiune de patrulare, cu trei masini de lupta MRAP - rezistente la mine si protejate impotriva ambuscadelor - Mine-Resistant Ambush Protected - pe autostrada A1, la aproximativ 10 kilometri sud-vest de Baza operationala inaintata Mescall. In urma atacului, militarilor li s-a acordat primul ajutor si au fost transportati cu un elicopter de evacuare medicala la spitalul din Kandahar.

Potrivit MApN, ministrul Apararii Nationale transmite sincere condoleante familiei militarului decedat si urmareste cu atentie starea ranitilor. In Afganistan, in acest moment, sunt dislocati aproximativ 1.000 de militari. Din 2002, de cand Romania participa la reconstructia acestei tari, 23 de militari au cazut la datorie, iar alti aproximativ 130 au fost raniti in acest teatru de operatii.

Pana acum, Armata Romaniei a pierdut 26 de militari in toate teatrele de operatii la care au participat si alti peste 140 au fost raniti. Din 1991, aproximativ 40.000 de militari au fost dislocati in diferite zone de conflict pentru a participa la misiuni de mentinere a pacii.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri