Un sortiment de palinca de caise, produs intr-o distilerie mica din Sfantu Gheorghe, a castigat o medalie de aur la unul din cele mai prestigioase concursuri din Europa, la care au fost prezentate si testate aproximativ 1.700 de mostre din 11 tari.

Cei doi asociati ai distileriei de palinca "Potio Nobilis" din Sfantu Gheorghe, Fustos Imre si Dezso Tibor, au declarat, marti, ca la editia din acest an a concursului "Destillata" de la Viena societatea din Sfantu Gheorghe a obtinut sapte medalii, din care una de aur pentru sortimentul de palinca de caise.

"Anul trecut nu am avut curajul sa mergem pana la Viena, dar anul acesta am zis ca trebuie sa incercam. «Destillata» este unul din cele mai prestigioase concursuri de profil din Europa, iar participarea noastra a avut ca rezultat sapte medalii obtinute pentru produsele noastre, respectiv o medalie de aur, patru de argint si doua de bronz. Medalia de aur am obtinut-o pentru palinca de caise. Sunt singurele medalii pentru Romania, am fost singurii participanti din tara", a subliniat Fustos, citat de Mediafax.

palinca, tuica

Sursa foto: Mediafax Foto

El a precizat ca la acest concurs participa, in general, produse medaliate la concursuri de amploare mai mica, la editia din acest an fiind prezentate aproximativ 1.700 de mostre din unsprezece tari. Oamenii de afaceri covasneni au mentionat ca la acest concurs, care a avut loc in luna martie, se acorda si un calificativ pentru firma, iar pe baza produselor prezentate si a rezultatelor obtinute au primit calificativul de "cea mai buna calitate".

"Este un concurs cotat de cei din bransa aceasta ca unul foarte prestigios. Este o confirmare pentru noi ca suntem pe drumul cel bun si ne apropiem de elita producatorilor de palinca. Sper ca va conta si pe piata acest lucru, pentru ca si pentru consumatori rezultatele de la concursuri sunt o confirmare specializata a faptului ca produsul este bun", au spus Fustos si Dezso.

Cei doi oameni de afaceri din Sfantu Gheorghe au inceput aceasta activitate in urma cu doi ani, iar in prezent ei produc 15 sortimente, intre care palinca din afine, zmeura, pere padurete, soc, mere, pere, caise, struguri sau prune.

Sursa foto: Caise in pom/Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri