Politistii au confiscat, intr-o singura zi, carne, peste, bauturi alcoolice si alte marfuri in valoare de peste 2,6 milioane de lei, au dat amenzi de aproximativ 3,6 milioane de lei si au depistat peste 450 de infractiuni, dupa controale facute in perioada premergatoare sarbatorilor de Pasti, scrie Mediafax.

Echipele de control au verificat peste 3.700 de agenti economici, iar in filtrele de pe drumurile nationale au fost controlate 12.600 de mijloace de transport, in cadrul actiunilor care au loc in perioada premergatoare sarbatorilor de Pasti, arata Politia Romana, intr-un comunicat de presa.

In urma verificarilor au fost depistate 469 de infractiuni, dintre care 115 sunt fapte de evaziune fiscala, pentru care sunt suspectate 468 de persoane.

De asemenea, politistii au dat 11.286 de amenzi, in valoare totala de peste 3,6 milioane de lei. Cele mai multe amenzi, respectiv 8.178, au fost date pentru incalcarea regulilor de circulatie pe drumurile publice. Alte 1.178 de amenzi au fost date pentru tulburarea ordinii si linistii publice, iar 1.099 pentru activitati comerciale ilicite.

Ca masuri complementare au fost confiscate bunuri de peste 2,6 milioane de lei, dintre care bauturi alcoolice in valoare de peste 28.000 de lei, carne si produse din carne de 28.900 de lei, peste si produse din peste de 13.800 de lei.

Citeste si:
Facebook trasa la raspundere in Ungaria. Ce efecte vor fi in Romania
Facebook amendata in Ungaria...

Echipele de control au gasit la unii dintre comercianti produse pentru care nu existau documente de provenienta, spatii de depozitare neigienizate sau care nu aveau aprobare sanitar-veterinara. De asemenea, unii dintre comercianti vindeau produse fara sa elibereze bonuri fiscale.

Controalele din perioada premergatoare sarbatorilor de Pasti au inceput in 1 aprilie si se vor incheia in 19 aprilie. La controalele care au avut loc vineri au participat aproape 7.800 de politisti.

Sursa foto: Amenda, Shutterstock.com

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Social »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Trotinetele electrice au intrat in Codul rutier