Fostul presedinte al Ligii Profesioniste de Fotbal Dumitru Dragomir a declarat, marti, ca nu a mintit in legatura cu vanzarea drepturilor de televizare a unor meciuri de fotbal, precizand ca este "nevinovat suta la suta" si ca nu are nicio temere.

"Nici ei nu au mintit, nici noi nu am mintit. RCS-ul a avut un intermediar, Liga a avut un singur intermediar. (...) Ei cand au vazut ca sunt vreo 20 si ceva de arestati, cu fel de fel de firme fantoma, le-am si spus ca daca eu sunt in vreuna dintre astea sau am stat cu vreunul de vorba un minut in viata mea, dati-mi cea mai mare pedeapsa din lume", a spus Dragomir, la Curtea de Apel Bucuresti, dupa judecarea dosarului in care procurorii anticoruptie au contestat decizia prin care Tribunalul Bucuresti a decis ca fostul presedinte al LPF sa fie cercetat in libertate.

"Nu stiu ce se va intampla. Ma duc acasa si astept verdictul. Nu am nicio temere. (...) Sunt nevinovat suta la suta. Procurorii pot sa spuna orice", a spus Dumitru Dragomir. Fostul presedinte al LPF a adaugat ca vanzarea drepturilor de televizare a meciurilor de fotbal a fost facuta in urma unei licitatii publice, noteaza Mediafax.

"Eu am facut licitatie publica. De ce nu s-au cumparat la licitatie publica toate si s-au cumparat numai trei pachete? Acolo este intrebarea. (...) Eu ar trebui sa fiu felicitat ca am adus, in loc de 37 milioane, cat mi-au dat toate cluburile in scris, 57 de milioane", a mai spus Dragomir. Tribunalul Bucuresti a decis, in 8 aprilie, cercetarea in libertate a lui Dumitru Dragomir si arestarea preventiva a oamenilor de afaceri Mihai Corbu si Radu Arhire, in dosarul privind vanzarea de catre LPF a drepturilor de televizare a meciurilor.

Decizia Tribunalului Bucuresti in cazul lui Dumitru Dragomir a fost contestata de procurori la Curtea de Apel Bucuresti, care va da o decizie definitiva. Judecatorul de la Tribunalul Bucuresti care a decis cercetarea in libertate a lui Dumitru Dragomir a aratat in motivare ca probele anchetatorilor nu dovedesc, la acest moment, implicarea fostului presedinte al LPF in "comiterea unor activitati cu efect prejudiciabil pentru Liga Profesionista de Fotbal", cata vreme acesta nu si-a insusit bani din presupusa infractiune.

Magistratul noteaza, in documentul citat, ca "mijloacele de proba administrate in cauza, interpretate in mod coroborat, permit retinerea presupunerii conform careia s-a recurs la serviciile unei societati de intermediare in scopul cesiunii drepturilor de transmisie televizata a meciurilor de fotbal".

"Faptul ca o asemenea procura ar fi anterioara hotararii AGA prin care s-a discutat posibilitatea apelarii la un intermediar (a carui existenta este confirmata atat de inculpatul Corbu Mihai, cat si de martorul Tarau Adrian) nu este in masura sa demonstreze cu certitudine implicarea inculpatului Dumitru Dragomir in comiterea unor activitati cu efect prejudiciabil pentru Liga Profesionista de Fotbal. Mai mult, in conditiile in care exista presupunerea rezonabila conform careia inculpatul Dragomir Dumitru ar fi militat pentru reducerea comisionului acordat firmei intermediare, este greu de presupus in actualul stadiu al cercetarilor caracterul prejudiciabil al faptelor pentru care inculpatul Dragomir este cercetat", se arata in motivare.

Judecatorul a precizat ca LPF nu s-a constituit parte civila in cauza, ceea ce inseamna ca institutia nu se simte prejudiciata de pretinsele fapte invocate de anchetatori. "Desigur ca valoarea de aproximativ 2.800.000 de euro este una extrem de ridicata, insa, din analiza actelor si lucrarilor cauzei, nu rezulta ca Liga Profesionista de Fotbal ar fi reclamat existenta unui asemenea prejudiciu, la dosar neexistand nici macar o cerere de constituire ca parte civila in procesul penal", a mentionat magistratul.

Judecatorul a mai aratat ca "un alt element extrem de important in aprecierea pozitiei inculpatului DragomirDumitru fata prejudiciul pretins provocat prin faptele sale este ca niciun mijloc de proba administrat in cauza nu permite retinerea faptului ca si-ar fi insusit in interes personal o parte din suma incasata ca urmare a cedarii unor pachete de drepturi de televizare a unor meciuri de fotbal catre RCS-RDS".

"Mijloacele de proba demonstreaza ca aceste sume de bani ar fi ajuns la societatea care a intermediat cesiunea drepturilor, respectiv la SC Capital Properties SRL, iar acesta, mai departe, i-a virat in conturile unor societati cu comportament de tip fantoma, fiind apoi retrasi si redirectionati catre adevaratul beneficiar", se mai arata in motivarea magistratului.

Procurorii Parchetului de pe langa Tribunalul Bucuresti ii acuza pe Dumitru Dragomir de delapidare, evaziune fiscala si spalare de bani, pe Mihai Corbu de complicitate la delapidare, complicitate la evaziune fiscala si spalare de bani, si pe Radu Arhire de complicitate la evaziune fiscala si spalare de bani. Potrivit anchetatorilor, Dragomir i-ar fi determinat membrii LPF sa aprobe plata unui comision de 12.102.648 de lei in favoarea unei firme administrate de Mihai Corbu si Radu Arhire drept contravaloare a unor servicii de intermediere care nu au fost prestate, in scopul insusirii sumei.

Procurorii sustin ca Dragomir, profitand de calitatea sa de presedinte al LPF, a creat, in paralel cu circuitul licit de vanzare (prin negociere directa) a drepturilor de televizare catre SC R. SRL, un circuit ilicit - fictiv, apt sa creeze confuzia cu cel licit, in scopul delapidarii sumei de 3.000.000 de euro din patrimoniul LPF. El a inserat in circuitul fictiv un contract de intermediere, care atesta desfasurarea unor activitati de identificare pe piata a unui cumparator, cu societatea administrata de Mihai Corbu si Radu Arhire.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri