Gigi Becali a iesit luni din Penitenciarul Poarta Alba, pentru a lucra la Academia "Gheorghe Hagi", unde va efectua munca necalificata, la finalul zilei de munca acesta fiind dus inapoi la unitatea de detentie, au declarat pentru Mediafax surse din Administratia Nationala a Penitenciarelor.

Finantatorul FC Steaua a putut iesi din Penitenciarul Poarta Alba, judetul Constanta, dupa ce a fost semnat un contract de angajare pentru munca necalificata.

"Incepand de luni, Gigi Becali presteaza munca necalificata, la Academia «Gheorghe Hagi», dar cu paza permanenta", au spus sursele citate.

In contractul pentru angajarea lui Becali la Academia Gheorghe Hagi este prevazut ca obiect de activitate intretinerea cladirilor, a spatiilor interioare, exterioare si a terenurilor, au precizat sursele citate, scrie Mediafax.

Potrivit surselor citate, de la Penitenciarul Poarta Alba mai lucreaza la Academia "Gheorghe Hagi" alti 23 de detinuti.

In loc de o zi libera, Becali...
Citeste si: In loc de o zi libera, Becali mai primeste 6 luni dupa gratii

Acestia sunt dusi dimineata la munca, unde raman sub supravegherea permanenta a angajatilor de la Penitenciarul Poarta Alba. La finalul zilei de munca, Gigi Becali si ceilalti 23 de detinuti sunt dusi inapoi in penitenciar.

Administratia Nationala a Penitenciarelor arata, in decembrie 2013, ca Gigi Becali poate fi angajat, pe durata detentiei, la o societate comerciala, daca sunt respectate procedurile, respectiv daca el doreste sa munceasca si face o cerere in acest sens, iar firma anunta penitenciarul ca are nevoie de personal care indeplineste anumite criterii.

Oficiali din ANP precizau atunci ca angajatorul trebuie sa trimita catre penitenciar o lista de criterii ce trebuie indeplinite la angajare, precizand totodata numarul locurilor de munca disponibile. Apoi, penitenciarul negociaza un pret cu societatea comerciala, dupa care ii selecteaza din randul detinutilor pe cei care doresc sa se angajeze.

ANP a facut aceste precizari dupa ce presedintele Academiei "Gheorghe Hagi", Paul Peniu, a declarat agentiei MEDIAFAX ca gruparea patronata de fostul capitan al nationalei va solicita Penitenciarului Poarta Alba o persoana "cu bogate cunostinte de fotbal", sperand astfel sa-l angajeze pe Gigi Becali, aflat in regim deschis de detentie.

Firea: Arena Nationala va fi...
Citeste si: Firea: Arena Nationala va fi inchisa pentru competitiile sportive

Viitorul Constanta, echipa de Liga I patronata de Gheorghe Hagi, nasul lui Gigi Becali, a fost mutata in acest sezon la Voluntari si isi disputa meciurile de pe teren propriu pe Stadionul Concordia din Chiajna. La Constanta a ramas academia de fotbal a fostului international.

Gigi Becali are de executat o pedeapsa de trei ani si jumatate de inchisoare, dupa ce a fost condamnat, in 20 mai 2013, la trei ani de inchisoare in dosarul schimbului de terenuri cu Ministerul Apararii si a primit ulterior un spor de sase luni, dupa alte doua condamnari, in dosarul "Valiza" si in cel al sechestrarii celor care i-au furat masina.

Becali a fost incarcerat la Penitenciarul Jilava pana in 29 octombrie 2013, cand a fost transferat la Penitenciarul Poarta Alba, dupa ce Administratia Penitenciarelor a aprobat cererea acestuia. Finantatorul FC Steaua executa pedeapsa in regim deschis.

El a depus, in timpul detentiei, cereri de permisie sau de invoire pentru a participa la unele evenimente in familie, precum si o solicitare de intrerupere a executarii pedepsei pentru trei luni, toate fiindu-i insa respinse.

Cine datoreaza bani RADET? O...
Citeste si: Lista celor mai mari firme si institutii care datoreaza bani la RADET

Si cererea de intrerupere a pedepsei lui Becali pe motiv ca acesta ar avea nevoie de o interventie chirurgicala la coloana a fost respinsa de instanta.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Social »Citeste si
Viata in detentie: Becali va avea telefon mobil la inchisoare