O retea de 22 de infokioskuri, cu ecrane de tip info-touch, va fi instalata in 22 de locuri din opt tari in care sunt cetateni romani migranti, pentru sprijinirea mobilitatii fortei de munca si reintegrarea acestora pe piata muncii din Romania.

Infokioskurile vor fi amplasate in Spania, Italia, Marea Britanie, Germania, Grecia, Franta, Irlanda si Cipru, acestea fiind alese pentru ca au comunitati mari de romani sau pentru ca au fost probleme privind munca fara forme legale si migratia ilegala.

In cadrul proiectului "Dezvoltarea capacitatii institutionale de furnizare a serviciilor publice de informare a cetatenilor romani migranti" va fi facuta o analiza a nevoilor de informare a cetatenilor romani migranti, prezenti pe teritoriul celor opt state ale UE.

Prin acest proiect se urmareste informarea cetatenilor romani din strainatate despre drepturile si obligatiile lor, dar si despre oportunitatile oferite in Romania, in cazul in care vor sa revina in tara. Cetatenii romani din strainatate vor fi sprijiniti prin oferirea de informatii clare, usor de inteles si de accesat, de actualitate, la care sa poata avea acces facil, la orice ora si care sa contribuie la cresterea increderii in institutiile publice din Romania, potrivit Mediafax.

Poriectul, cofinantat de Fondul Social European, este implementat de Ministerul Muncii, Familiei, Protectiei Sociale si Persoanelor Varstnice. Valoarea acestuia este de peste 4,7 milioane de lei.

Citeste si:
Marea Britanie inchide usa instalatorilor polonezi si...
Marea Britanie inchide...


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Social »Citeste si
Atac armat: Nouă persoane au fost ucise în Hanau, lângă Frankfurt
Setari Cookie-uri