Guvernul se pregateste de inundatii pe Dunare si va solicita ajutorul Armatei in cazul in care problemele nu vor putea fi inlaturate cu ajutorul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta, Politei, Apelor Romane si autoritatilor locale, a declarat premierul Victor Ponta, solicitand ministrului de resort sa fie pregatit.

"Azi nu este nevoie sa intervina, dar sa fie pregatita. Daca nu reusim cu fortele de la Politie, de la ISU, de la autoritati locale si Apele Romane, vom apela si la Armata", a spus Ponta la comandamentul pentru inundatii reunit la Guvern, conform Mediafax. El a aratat ca militarii au lucrat in aceste zile la Valcea, pentru amenajarea unor poduri in locul celor rupte de viituri.

Ministrul de resort, Mircea Dusa, a precizat ca armata, inclusiv o escadrila de elicoptere de la Timisoara, este pregatita sa intervina imediat in caz de nevoie. Duminica, vicepremierul Liviu Dragnea a anuntat ca debitul Dunarii va atinge un nivel maxim de 13.500 metri cubi pe secunda pana pe 22 mai, iar viitura va stationa 4-5 saptamani in Romania, existand un risc nu de depasire a digurilor, ci de rezistenta a acestora.

El a precizat ca nu se pune problema evacuarii de localitati si ca autoritatile sunt pregatite sa intervina cu un milion saci de nisipi si personal si echipamente inclusiv din judetele limitrofe celor dunarene vizate, urmand sa fie solicitat si sprijinul Armatei in caz de nevoie.

Romania va trimite in Serbia si Bosnia ajutoare la inundatii

Romania va trimite in Serbia si Bosnia ajutoare pentru inlaturarea efectelor inundatiilor si sprijinirea sinistratilor, precum o pompa de apa, paturi, apa si alimente, a anuntat premierul Victor Ponta. El a precizat ca a avut deja o discutie in acest sens cu omologul sau sarb.

Citeste si:
Ponta anunta ca Pro Romania nu voteaza guvernul Orban
Ponta anunta ca Pro Romania...

Duminica, vicepremierul Liviu Dragnea a declarat ca Romania va trimite Serbiei si, daca este nevoie, Bosniei ajutoare materiale pentru inundatii.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Social »Citeste si
Coronavirusul inchide fabrici de masini si in Europa
Setari Cookie-uri