Un cutremur cu magnitudinea de 6,5 grade pe scara Richter s-a produs sambata, la ora 12.25, in Marea Egee, la o adancime de doi kilometri, seismul fiind simtit si la Bucuresti si in judete din sudul Romaniei, a declarat directorul INFP, Constantin Ionescu.

Potrivit directorului Institutului National pentru Fizica Pamantului (INFP), seismul de 6,5 grade pe scara Richter produs in Marea Egee a fost unul de suprafata, produs pe falia nord-anatoliana, noteaza Mediafax. Ionescu a mai spus ca seismul s-a simtit in Bucuresti si, probabil, in Giurgiu, Oltenita, Constanta, Mangalia si Craiova.

Directorul INFP a precizat ca este pentru prima data cand un cutremur produs in Marea Egee este simtit in Romania. Constantin Ionescu a mai spus ca acest cutremur, fiind unul de suprafata, produce efecte pe o arie foarte mica, in zona epicentrala, fata de seismele din Vrancea, care produc efecte pe o arie foarte mare.

El a precizat ca in zona Vrancea nu s-a produs, sambata, niciun cutremur. Cutremurul cu cea mai mare magnitudine de anul acesta din Romania a avut 5 grade si s-a inregistrat la 29 martie, in zona seismica Vrancea.

La 6 octombrie 2013, in Vrancea s-a produs un cutremur de 5,5 grade pe scara Richter, cel mai mare din ultimii patru ani. Seismul a fost simtit si la Bucuresti, dar si in nordul Bulgariei si in Republica Moldova.

Citeste si:
Cat de sigure sunt cladirile in care traiesti 20 de ore in fiecare zi
Interviu cu Dr. Ing....


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Social »Citește și
Cutremurele de la Galati pot cauza patrunderea gazului in apa
Setari Cookie-uri