Simona Halep, locul 4 WTA si cap de serie numarul 4, a fost invinsa de catre Maria Sarapova, locul 8 WTA si cap de serie numarul 7, in finala turneului de Grand Slam de la Roland Garros.

Maria Sarapova a castigat in doua seturi: 6-4, 6-7, 6-4.

O lectie de fairplay si eleganta: Maria Sarapova a declarat ca a fost cea mai dificila finala de Grand Slam pe care a disputat-o si ca Simona Halep a jucat incredibil. „O respect pentru prestatia ei!”

Antrenata de belgianul Wim Fissette, Simona Halep, 22 de ani, s-a aflat la a 12-a finala a carierei, prima de Grand Slam. Palmaresul jucatoarei romane este de sapte victorii si cinci infrangeri in ultimul act al turneelor WTA.

Pana acum ea s-a impus la Nurnberg, 's-Hertogenbosch, Budapesta, New Haven, Moscova, Sofia (toate in 2013) si Doha (2014) si a jucat alte patru finale, la Madrid (2014), Bruxelles (2012), Fes (2010 si 2011).

Citeste si:
Finala Sarapova - Halep: experienta versus revelatia
Finala Sarapova - Halep:...

Simona Halep a castigat turneul de juniori de la Roland Garros in 2008. In cariera ei, ea acumulat premii in valoare totala de 4,5 milioane de dolari.

Doar doua romance s-au mai calificat in finala unui Grand Slam la simplu, de-a lungul timpului, numai la French Open: Florenta Mihai, finalista in 1977, meci pierdut la Mima Jausovec (Iugoslavia), si Virginia Ruzici de doua ori, in 1978, cand a castigat turneul, dupa 6-2, 6-2, in finala cu Mima Jausovec, si in 1980, cand a pierdut finala, in fata americancei Chris Evert.

Tenisul este un sport in care jucatorii invata din propriile greseli. Calificarea in finala Roland Garros este un mare succes. Felicitari, Simona! Putem, invata, insa, si din greseli. Suntem siguri ca Simona Halep este un exemplu pentru multi tineri si ca va ajunge pe primul loc WTA dupa multe victorii si lectii invatate de pe urma infrangerilor: De la capat: sa construim o cultura a esecului.

Citeste si:
Reactia lui Tiriac la calificarea Simonei Halep
Ce spune Tiriac despre...


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Social »Citeste si
Simona Halep va juca in finala Roland Garros