Viitorul ambasador britanic la Bucuresti, Paul Brummell, studiaza limba romana la Iasi si se familiarizeaza, totodata, cu gastronomia romaneasca - pui manastiresc, tochitura moldoveneasca, poale-n brau, iar Inaltarea a sarbatorit-o la o scoala, cu cozonac, pasca si oua vopsite.

Paul Brummell, care va prelua functia de ambasador al Marii Britanii la Bucuresti in august, profita de timpul liber - el incheindu-si mandatul de ambasador in Barbados si Estul Caraibelor in noiembrie 2013 - pentru a invata limba romana, potrivit Mediafax.

Dupa ce a luat primele lectii la Londra, Brummell a ascultat sfatul predecesorului sau, Martin Harris, care l-a indemnat sa invete limba romana la Iasi. "Am ajuns la Iasi, orasul studentilor, ca student la limba romana", a postat pe Twitter, la 20 mai, viitorul ambasador. Pe langa limba romana, Brummell se familiarizeaza si cu mancarea romaneasca, el postand fotografii cu felurile incercate: tochitura moldoveneasca, pui manastiresc, poale-n brau, toba.

La 29 mai, Paul Brummell noteaza ca a sarbatorit Inaltarea la o scoala "cu cozonac, pasca si oua vopsite". Diplomatul britanic posteaza o fotografie cu bustul lui Mihai Eminescu, din Parcul Copu, insotita de versurile: "Flori de tei deasupra noastra/Or sa cada randuri-randuri". Totodata, Brummell a vazut filmul "Sunt o baba comunista" la Casa de Cultura a Studentilor din Iasi si a fost impresionat de fresca Judecata de Apoi de la Voronet, de Sala de Bal a minei de sare de la Cacica, aflata la o adancime de 37 de metri, si de beciul de la Cotnari. O alta vizita a fost la un proiect realizat de Fundatia "O noua viata" si de mai multi voluntari, care au construit locuinte pentru tinerii cu dizabilitati proveniti de la Spitalul de Psihiatrie din orasul Siret.

Potrivit postarilor de pe Twitter, viitorul ambasador britanic a ajuns, zilele acestea, si in Transilvania, la Sibiu si Sighisoara. Paull Brummell a fost numit ambasador in Romania in iulie 2013, el urmand sa-si inceapa mandatul in august. Inainte de a pleca la Ambasada Marii Britanii din Moscova, Martin Harris a precizat ca Paul Brummell, va invata limba romana la Iasi, dupa cum l-a sfatuit."Succesorul meu este Paul Brummell, care este un diplomat foarte experimentat, el este acum ambasador in Barbados, dar el a fost ambasador si in Kazahstan si in Turkmenistan si el va invata limba romana in Iasi, dupa recomandarea mea, inainte de mandatul meu care incepe in august", a declarat, in aprilie, Martin Harris, el insusi un bun cunoscator al limbii romane.

Sursa foto: twitter.com/PaulBrummell

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri