Primarul Constantei, Radu Mazare, a afirmat, marti, ca ii va acorda jucatoarei de tenis Simona Halep titlul de cetatean de onoare al Constantei in urmatoarea sedinta de Consiliu Local, programata in aceasta luna.

"In prima sedinta de Consiliu Local o facem cetatean de onoare pentru ca merita. Nu stiu cam cand e data, probabil saptamana viitoare", a declarat Radu Mazare jurnalistilor, inainte de a intra in sediul Politiei Judetene Constanta, unde merge saptamanal, in conditiile in care se afla sub control judiciar, potrivit Mediafax.

In luna martie, Radu Mazare ezita sa-i acorde acest titlu Simonei Halep, spunand ca sportiva mai are lucruri de demonstrat. "Nu stiu, o sa ne gandim, dar eu va spun ce a spus cel mai mare tenismen «sigur e foarte buna, e viitorul Romaniei, dar mai are, mai are mult ». Sa vedem. O s-o omagiem, cine stie, putem sa-i dam numele unei strazi, titlul de cetatean de onoare. Eu va spun si am constatat gandirea mea regasita in spusele lui Ion Tiriac si nu cred ca suntem vreunul dintre noi in masura sa comentam activitatea lui in tenisul mondial", spunea Mazare, raspunzand unei intrebari.

Tot in luna martie, Simona Halep a primit titlul de cetatean de onoare al judetului Constanta, distinctia fiind ridicata de catre tatal acesteia, intrucat sportiva se afla in SUA unde participa la un turneu. Presedintele Consiliului Judetean Constanta, Nicusor Constantinescu, declara atunci ca distinctia respectiva nu ofera avantaje materiale, ci este doar o recunoastere publica.

Un titlu simbolic

"La Consiliul Judetean Constanta titlul de cetatean de onoare nu reprezinta niciun fel de avantaj, nici material, nici pecuniar, nici financiar, ci pur si simplu este o recunoastere publica a reprezentantilor judetului Constanta, a meritelor marii sportive Simona Halep care este constanteanca si dobrogeanca, asta reprezinta", afirma Constantinescu.

Titlul de cetatean de onoare al judetului Constanta a fost acordat Simonei Halep chiar in ziua in care jucatoarea de tenis ajunsese pe locul 5 in clasamentul WTA. In decembrie 2013, Simonei Halep i-a fost conferit cu titlul de cetatean de onoare al orasului Busteni, ea primind ulterior de la autoritatile locale un teren de 500 de metri patrati in baza "Regulamentului privind procedura de acordare a titlului de cetatean de onoare al orasului Busteni".

Simona Halep, finalista la Roland Garros, ocupa locul 3 in ierahia jucatoarelor profesioniste de tenis, data publicitatii luni, doar americanca Serena Williams si chinezoaica Na Li fiind mai bine clasate ca sportiva romana.
Locul 3 pe care il ocupa Halep de luni reprezinta cea mai buna pozitie pentru o jucatoare din Romania.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri