Sindicalistii Federatiei Sanitas incep in 23 iunie protestele si pana in 4 iulie vor picheta ministerele Sanatatii, Muncii si Finantelor, pentru a cere cresterea cu zece la suta a salariilor din sanatate si asistenta sociala si un contract colectiv de munca in sectorul sanitar, scrie Mediafax.

Prim-vicepresedintele Federatiei Sanitas, Marius Sepi, a declarat ca in zilele de 23, 24, 25, 30 iunie si 1 iulie vor fi pichete de protest la Ministerul Sanatatii.

Sindicalistii vor protesta in 26 iunie si 2 iulie la Ministerul Muncii, iar in 27 iunie si 3, 4 iulie vor organiza pichete la Ministerul Finantelor.

Marius Sepi a precizat ca decizia a fost luata dupa ce au fost consultati sindicalistii Sanitas si reprezentantii din teritoriu ai federatiei au anuntat acordul pentru declansarea actiunilor de protest.

Liderul Federatiei Sanitas a precizat ca s-a ajuns la aceasta situatie intrucat pana acum revendicarile sindicalistilor din sistemul sanitar si din asistenta sociala nu au fost solutionate, de cinci ani nu s-au mai gasit solutii pentru acestia, iar in sanatate este un deficit enorm.

Sindicalistii Federatiei Sanitas cer, printre altele, incheierea unui contract colectiv de munca in sectorul sanitar, cresterea cu zece la suta a salariilor din sanatate si asistenta sociala, precum si deblocarea posturilor.

Marius Sepi a mai spus ca daca nici dupa aceste actiuni de protest nu vor fi solutionate cererile, in luna iulie se va reuni Consiliul National, care va decide a doua parte a protestelor, putandu-se ajunge la greva de avertisment in sistemul sanitar si chiar la greva generala.

Liderii federatiei sindicale s-au intalnit, in 29 mai, cu reprezentanti ai Ministerului Sanatatii, Ministerului Muncii, Ministerului de Finante si cu ministrul pentru Dialog Social si au discutat trei dintre revendicarile Sanitas: contract colectiv de munca pe sector, majorarea salariilor pentru personalul medical si pentru angajatii din asistenta sociala.

Sepi preciza atunci ca s-a solicitat transformarea de urgenta a contractului colectiv de munca pe grup de unitati in contract colectiv de munca pe sector sanitar si activitati sanitar-veterinare, data limita de solutionare fiind 10 iunie.

In ce priveste cresterea de urgenta a veniturilor personalului din sanatate cu cel putin zece la suta, sindicalistii au solicitat ca aceasta masura sa fie luata in special pentru cei cu venituri mici. Aceeasi solicitare, de majorare salariala cu zece procente, s-a facut si pentru domeniul asistentei sociale, unde sunt cele mai mici salarii.

Marius Sepi mai arata ca pentru asistenta sociala s-a solicitat Ministerului Muncii sa transmita o circulara catre presedintii de consilii judetene, pentru ca acestea, in cel mult o saptamana, sa transmita salarizarea din asistenta sociala, pentru ca Ministerul de Finante sa vada cate persoane ar trebui sa beneficieze de majorare si care este impactul bugetar.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri