Lotul de informatica al Romaniei a obtinut patru medalii la Olimpiada de Informatica a Europei Centrale (CEOI), desfasurata in perioada 18-23 iunie, la Jena, in Germania, dintre care doua de aur, una de argint si una de bronz.

Medaliile de aur au fost cucerite de Andrei Heidelbacher, elev in clasa a XII-a la Colegiul National "C. D. Loga" din Timisoara, laureat cu aur si la editia de anul trecut, si Rares-Darius Buhai, elev in clasa a XI-a la Colegiul National "Liviu Rebreanu" din Bistrita, informeaza Mediafax.

Medalia de argint i-a revenit lui Alexandru Velea, elev in clasa a XI-a la Liceul de Informatica "Tiberiu Popoviciu" din Cluj-Napoca, iar medalia de bronz a fost primita de Radu Szasz, elev in clasa a XI-a la Colegiul National "C. Brediceanu" din Lugoj (judetul Timis).

La cea de-a XXI-a editie a CEOI au participat 38 de concurenti din 10 tari. Conform regulamentului, fiecare stat poate inscrie o echipa formata din maximum patru elevi a caror varsta nu depaseste 19 ani la data concursului.

Elevii romani revin in tara marti, la ora 23.40, pe Aeroportul International "Henri Coanda". Prima editie a Olimpiadei de Informatica a Europei Centrale s-a desfasurat in Romania, in 1994, la Cluj-Napoca, la initiativa Romaniei.

Sursa foto: Youtube

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri