Doi inspectori scolari si o profesoara din Arad au fost ridicati de procurori, in noaptea de duminica spre luni, fiind suspectati ca au primit mita pentru a ajuta absolventi de liceu sa promoveze bacalaureatul.

Procurorii Parchetului de pe langa Tribunalul Arad au descins la locuintele a doi inspectori scolari si la domiciliul unei profesoare, ridicand mai multe probe intr-un dosar de trafic de influenta la bacalaureat, dupa ce suspectii ar fi primit bani in schimbul promisiunii ca vor ajuta mai multi candidati sa promoveze examenul.. Cercetarile au inceput in urma unui denunt, iar SRI a sprijinit aceasta anchet, relateaza agentia Mediafax, care il citeaza pe procurorul de caz Codrin Gavra.

Astfel, in urma perchezitiilor domiciliare facute la cei trei suspecti, procurorii au ridicat cateva mii de euro si liste cu nume, care ar fi ale unor absolventi de liceu ce ar fi platit ca sa promoveze examenul. “Din informatiile existente rezulta ca cei trei au promis ca vor facilita obtinerea notelor de trecere la bacalaureat”, a spus procurorul Codrin Gavra. Printre suspecti se numara inspectorul scolar general adjunct Mihai Spanu.

Procurorii i-au ridicat pe cei trei pentru audieri, urmand sa decida daca acestia vor fi retinuti pentru 24 de ore. Luni va avea loc prima proba scrisa a bacalaureatului, la disciplina de Limba si literatura romana. Sunt asteptati sa participe la aceasta proba 143.968 de absolventi, dintre care 129.827 din promotia curenta, iar alti 14.141 din promotiile anterioare, potrivit informatiilor transmise de Ministerul Educatiei.

Marti, 1 iulie, absolventii clasei a XII-a vor participa la proba scrisa de Limba si literatura materna, iar miercuri, 2 iulie, la proba scrisa obligatorie a profilului. Vineri, 4 iulie, se va desfasura proba scrisa la alegere a profilului si specializarii. Afisarea rezultatelor va avea loc in 7 iulie si in aceeasi zi vor putea fi depuse contestatii. Acestea urmeaza a fi solutionate in perioada 8 - 10 iulie, iar rezultatele finale vor fi anuntate in 11 iulie.

Asociatiile magistratilor...
Citeste si: Asociatiile magistratilor resping modificarile propuse la OUG 7


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Social »Citeste si
Ancheta a Consiliului Concurentei la Romgaz si OMV Petrom