Lucrarile la Academia de Tenis, care va fi construita in Complexul Sportiv "Lia Manoliu", vor incepe in luna iulie, obiectivul urmand a fi finalizat pana la sfarsitul anului, a anuntat, duminica, primarul Capitalei Sorin Oprescu.

Prin proiect se propune realizarea a sase terenuri de tenis, precum si a doua cladiri anexa, care sa adaposteasca majoritatea functiunilor ce tin de activitatea sportiva. "Luna viitoare incep lucrarile, contractul de proiectare si executie a fost deja semnat. Pana la sfarsitul anului, aceasta lucrare ar trebui finalizata", a spus Oprescu, citat de Mediafax.

Valoarea totala a contractului este de 4,5 milioane lei, fara TVA. Primarul a mai spus ca, in prezent, se deruleaza procedura de evaluare a ofertelor pentru desemnarea constructorului Arenei Multifunctionale, care va fi construita tot in Complexul "Lia Manoliu", pe un teren de 4,5 ha.
Valoarea estimata a acestui obiectiv este de 290 milioane de lei, fara TVA.

Primaria Capitalei mai are in plan si refacerea si modernizarea Patinoarului "Mihai Flamaropol", proiect aflat in prezent tot in stadiul de evaluare a ofertelor. Valoarea totala a investitiei este de 105 milioane de lei, fara TVA, iar durata de executie - 24 de luni. Patinoarul va avea o suprafata desfasurata de aproximativ 9.500 mp, cu o capacitate de 3.100 locuri.

In scopul integrarii in peisajul Parcului "Lia Manoliu", acoperisul viitorului patinoar va fi verde, sub forma de relief artificial, orientat spre lacul din imediata vecinatate. Publicul va avea acces pe acoperis, putandu-se bucura astfel de o priveliste panoramica asupra ansamblului, a mai spus primarul.

Primaria Bucurestiului aloca...
Citeste si: Primaria Bucurestiului aloca peste 80 mil. euro pentru o sala...

Sursa foto: brd-nastase-tiriac-trophy.ro

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Social »Citeste si
Oprescu a anuntat ca Academia de Tenis va fi terminata in septembrie