Persoanele cu un aspect fizic atragator prezinta mai putine riscuri de a se imbolnavi de afectiuni precum hipertensiune arteriala si astm, au constatat cercetatorii din Statele Unite, potrivit dailymail.co.uk.

Potrivit cercetatorilor de la Universitatea din Cincinnati, barbatii si femeile cu un aspect fizic atragator prezinta mai putine riscuri de a suferi de probleme de sanatate diverse, de la hipertensiune arteriala si astm pana la cresterea nivelului de colesterol si depresie. Descoperirea a fost facuta, potrivit specialistilor americani, in urma celui mai mare studiu de pana acum dedicat legaturii dintre aspectul fizic si starea de sanatate, la care au participat aproximativ 15.000 de barbati si femei, cu varsta cuprinsa intre 24 si 35 de ani, care au fost monitorizati de la varsta de zece ani, potritiv Mediafax.

Spre deosebire de cercetarile precedente, acest studiu se bazeaza pe evaluarea gradului de atractivitate fizica realizata prin contactul direct cu subiectii la experiment, in loc de evaluarile realizate pe baza fotografiilor, desenelor si inregistrarilor video. In studiul publicat in revista Evolution And Human Behaviour, oamenii de stiinta afirma ca gradul ridicat de atractivitate ar putea fi un marker al genelor bune, de care depinde starea buna de sanatate si probabilitatea crescuta de a avea copii sanatosi.

In timpul experimentului, bazat pe interviuri fata in fata si chestionare, precum si pe analiza datelor referitoare la starea de sanatate, subiectii au raspuns la intrebari privind bolile de care au suferit si simptomele acestora. Determinarea gradului de atractivitate s-a bazat pe estimarea efectuata de fiecare participant la studiu, dupa o sesiune de evaluare de 90 de minute.

Barbatii si femeile au fost impartiti in cinci categorii - foarte neatragatori, neatragatori, cu aspect fizic obisnuit, atragatori si foarte atragatori.
Cercetatorii au observat o legatura directa intre gradul ridicat de atractivitate si scaderea riscului de imbolnavire, iar barbatii si femeile cu un aspect fizic atragator aveau o atitudine mai buna fata de starea de sanatate si isi luau mai putine zile de concediu medical. Descoperirea cercetatorilor americani vine in sprijinul teoriei conform careia nivelul crescut de atractivitate este un marker al genelor sanatoase.

Sursa foto: Femeie facand sport/ Shutterstock.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri