Mai multe zone ale tarii se vor afla de joi pana vineri sub avertizare de cod galben, acesta fiind anuntat pentru Bucuresti si alte 20 de judete din nordul, estul, sudul si centrul tarii. In zonele mentionate sunt anuntate ploi torentiale, descarcari electrice, intensificari ale vantului ce pot lua aspect de vijelie si caderi de grindina.

Potrivit avertizarii emise de Administratia Nationala de Meteorologie, de joi, ora 18.00, pana vineri, la ora 06.00, instabilitatea atmosferica va fi accentuata in estul si sud-estul Transilvaniei, in cea mai mare parte a Moldovei si a Munteniei, precum si in zona de munte, informeaza Mediafax.

In judetele avertizate cu cod galben vor fi averse ce vor avea si caracter torential, frecvente descarcari electrice, intensificari ale vantului ce pot lua aspect de vijelie si, pe arii restranse, caderi de grindina. Cantitatile de apa vor depasi local 15 - 20 de litri pe metru patrat si izolat 40 de litri pe metru patrat.

Avertizarea a fost emisa pentru Bucuresti si judetele Ilfov, Giurgiu, Calarasi, Ialomita, Buzau, Prahova, Sibiu, Brasov, Covasna, Harghita, Vrancea, Bacau, Vaslui, Iasi, Neamt, Suceava, Botosani si unele zone din Maramures, Bistrita-Nasaud si Mures.

Prognoza meteo vineri 25...
Citeste si: Prognoza meteo vineri 25 ianuarie: ninsori, lapovita si polei

Sursa foto: Administratia Nationala de Meteorologie

Mai multe articole din sectiunea Social »Citeste si
ANM: Vreme deosebit rece si intensificari ale vantului in Bucuresti