Campioana olimpica la maraton, Constantina Dita, a anuntat ca se va retrage din activitatea sportiva in cadrul celei de-a 7-a editii a Maratonului International Bucuresti Reiffesen Bank, din 4-5 octombrie, al carei ambasador de imagine a devenit.

"Am ales Maratonul International Bucuresti, pentru ca este cel mai important din Romania. De multe ori am fost invitata sa particip, dar nu am putut veni din cauza altor evenimente. Imi face placere sa revin acasa, sa alerg acest maraton. M-am gandit sa-mi fac retragerea acasa chiar daca am primit propunerea de a o face si in Statele Unite, unde m-am stabilit, dar am refuzat", a declarat Dita, care a precizat insa ca nu va concura la proba de maraton din cauza faptului ca nu mai face antrenamente de mai multa vreme, potrivit Mediafax.

Intrebata de fosta campioana olimpica la gimnastica, Andreea Raducan, la ce se gandea in timpul curselor de maraton, Constantina Dita a spus ca era mult prea concentrata pentru a se putea gandi la altceva in afara concursului. "Maratonul de la Londra a fost cel mai frumos la care am participat. Sunt multi oameni entuziasti pe traseu, care iti dau putere. In timpul unei curse te gandesti la fiecare kilometru parcurs si la timpul obtinut. Daca gresesti, esti pierdut. Nu ai timp sa te gandesti la altceva in afara cursei", a afirmat fosta campioana olimpica de la JO de la Beijing, care detine in prezent recordurile nationale la probele de 20 de km alergare pe sosea, semimaraton si maraton.

O problema a editiei din acest an a Maratonului International Bucuresti este legata de traseul care urmeaza a fi stabilit, Valeria Racila van Groningen, organizatoarea competitiei, precizand ca nu poate face promisiuni in ceea ce priveste lungimea traseului, din cauza lucrarilor din Capitala. "Am trecut deja prin comisia de la primarie si sunt multe lucrari in Bucuresti. Nu se stie daca se vor finaliza lucrarile nici pe Calea Victoriei pana in septembrie. Noi am vrea sa primim un traseu nou, dar in momentul actual, ca si organizator, nu pot promite ca vom avea un traseu mai mare. Vom mai avea unele discutii cu primarul Sorin Oprescu in acest sens", a declarat Valeria Racila van Groningen, presedintele Asociatiei Bucharest Running Club, organizatorul competitiei.

Prezent la conferinta de presa, viceprimarul Capitalei, Marcel Nicolaescu, a dat insa asigurari ca va fi stabilit un traseu pe toata distanta de 42,195 de km a maratonului. "Vrem sa marcam cei 555 de ani ai Bucurestiului prin acest eveniment sportiv, printr-un traseu care sa arate frumusetile orasului. Cu siguranta va fi un traseu mai lung, care sa strabata Bucurestiul de la Sud la Nord", a declarat Nicolaescu. La editiile anterioare ale competitiei, sportivii inscrisi la cursa de maraton erau nevoiti sa parcurga de doua ori traseul de semimaraton, de 21,097 km, care incepea si se termina in fata Palatului Parlamentului.

Organizatorii se asteapta ca anul acesta sa participe peste 8.000 de alergatori, din peste 50 de tari. Participantii pot opta pentru cursa de maraton (42,195 km), semimaraton (21,097 km), stafete (4x10,548 km) sau pentru cursa populara de 2,9 km. Vor fi organizate de asemenea curse destinate copiilor, pe categorii de varsta, si una de "jogging in scutece", la care parinitii vor impinge carucioarele cu copii pe distanta de 800 de metri.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri