Metrorex va scoate aparatele de taxat prin SMS din statii in urmatoarea perioada si va lasa circa 10.000 de clienti fara posibilitatea de a-si consuma creditul disponibil, operatorul de trafic subteran “intentionand sa isi dezvolte un sistem propriu de taxare prin mesagerie derulat prin fonduri structurale”.

Contactat de catre wall-street.ro , dezvoltatorul sistemului de plata prin SMS a precizat ca operatorul de transport subteran a luat aceasta decizie in mod unilateral, renuntand la decizia de a prelungi perioada de operare a platilor prin SMS cu inca o luna, timp in care cei aproximativ 10.000 de clienti cu credit inca disponibil sa si-l poata consuma.

“Conventia tripartida (dezvoltator, operator telecom si Metrorex) era valabila pana la data de 30 iunie 2014. La finele lunii trecute Metrorex a trimis o instiintare potrivit careia isi doreste sa suspende intelegerea, nefiind de acord cu prelungirea acesteia cu inca un an de zile. (…) Pe data de 1 iulie ne-am intalnit cu reprezentantii companiei de transport in urma careia am propus prelungirea cu inca o luna a disponibilitatii aparatelor, decizie cu care directorii Metrorex nu au fost de acord. Nu au dorit sa prelungeasca contractul. (…) Calatorii isi vor primi banii inapoi, saptamana urmatoare urmand sa stabilim exact modalitatea”, a declarat pentru wall-street.ro - Serban Tigau, directorul general al companiei Telcor Communication, firma care a asigurat infrastructura pentru plata prin SMS la metrou.

Potrivit reprezentantului Telcor, in momentul de fata sunt circa 10.000 de clienti care au inca fonduri disponibile prin sistemul de plata prin SMS. “Directorii Metrorex s-au sucit si nu au dorit sa prelungeasca nici macar cu o zi contractul. Operatorul de transport subteran a dat dispozitie sa se puna «caciulite» pe aparate fara sa informeze calatorii. Va iesi scandal si le-am spus acest lucru. «O sa dea banii inapoi operatorii» au spus reprezentantii Metrorex. Este o decizie unilaterala si trebuie sa si-o asume. Clientii trebuie sa isi primeasca banii inapoi”, a mai precizat Serban Tigau.

Metrorex vrea sistem propriu de taxare prin SMS

Intrebat de catre wall-street.ro de ce au decis sa suspende activitatea, reprezentantul Telcor a aratat ca Metrorex intentioneaza ca de anul viitor sa isi implementeze un sistem propriu de taxare prin SMS, investitie care ar urma sa fie derulata prin fonduri UE. “Metrorex intentioneaza sa isi realizeze un astfel de sistem in regie proprie de anul viitor. Chiar si asa pentru institutia publica nu exista niciun cost suplimentar, intreaga aparatura si cheltuiala fiind sustinuta de catre noi. Din pacate nu exista o alta solutie, decizia Metrorex urmand sa distruga o piata, cea a platii prin SMS la intrarea la metrou”, a mai completat Tigau.

El a mai aratat ca valoarea investitionala derulata de catre Telcor (furnizorul de infrastructura) si Conquiztador (companie care a furnizat echipamentele) in parteneriat cu Metrorex s-a ridicat la 115.000 de euro, la finele lunii iunie inregistrandu-se aproximativ 1.700 de validari pe zi.

“Solutia platii prin SMS la metrou au crescut treptat de la implementare si pana in prezent, de la 700 de validari pe zi pana la circa 1.700 la finele lunii trecute, media fiind undeva la circa 1.000 de validari pe zi. Factura emisa de catre Metrorex pentru Telcor cu bani incasati de la operatori s-a ridicat la o valoare de 60.000 de lei in luna aprilie si la 72.000 de lei pentru luna mai. Reactia directorilor Metrorex a fost «Veniti sa va luati echipamentele, iar calatorii sa isi ia banii de la operatori», a conchis directorul general al Telcor Communication.

Contactati de catre wall-street.ro , reprezentantii Metrorex nu au furnizat un raspuns pana la publicarea acestui material. Publicatia a luat legatura si cu operatorii de telefonie mobila implicati in acest demers, care ne-au pus in legatura cu compania dezvoltatoare a sistemului de plata.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri