Rata de promovare a examenului de bacalaureat in Bucuresti, inaintea contestatiilor, este de 56,23%, o crestere cu 0,83% fata de sesiunea din 2013.

"Procentul de promovabilitate in cadrul Examenului de Bacalaureat in municipiul Bucuresti, sesiunea iunie - iulie 2014, inainte de contestatii, este de 56,23%", a anuntat luni Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti.
Notele obtinute la probele scrise si media de absolvire sunt afisate la scoli, luni, pana la ora 12.00. Candidatii nemultumiti de rezultate vor putea depune contestatii tot luni, intre orele 12.00 si 16.00, la cele patru probe scrise de la bacalaureat, potrivit Mediafax.

Contestatiile urmeaza sa fie solutionate in perioada 8-10 iulie, iar rezultatele finale vor fi facute publice pe data de 11 iulie. Promovabilitatea la bacalaureat in prima sesiune din 2013 a fost de 55,4 la suta inaintea contestatiilor si de 56,4 la suta dupa solutionarea acestora.

Anul trecut, la sesiunea iunie-iulie a bacalaureatului, promovabilitatea a fost de 55,4%, potrivit rezultatelor finale, inaintea contestatiilor. In 2013 au promovat bacalaureatul 62 la suta dintre absolventii de clasa a XII-a din promotia 2012 - 2013 si 30,6 la suta din absolventii promotiilor anterioare.

Dupa solutionarea contestatiilor, promovabilitatea la nivel national a crescut cu un procent, la 56,44%, 63,1 la suta dintre absolventii promotiei 2012 - 2013 si 31,7 la suta dintre absolventii promotiilor anterioare promovand examenul.

Absolventii de liceu promoveaza examenul de bacalaureat daca indeplinesc cumulativ urmatoarele conditii: au sustinut probele de evaluare a competentelor; au sustinut toate probele scrise si au obtinut cel putin nota 5 la fiecare dintre acestea; au obtinut cel putin media 6 la probele scrise.

Media notelor la probele scrise se calculeaza ca medie aritmetica, cu doua zecimale, fara rotunjire. Aceasta reprezinta media generala a candidatului la examenul de bacalaureat.

Candidatii care au fost eliminati din examen nu mai pot participa la urmatoarele doua sesiuni ale bacalaureatului.
A doua sesiune a examenului de bacalaureat din 2014 va avea loc in perioada 18-29 august, in 4 septembrie fiind programata afisarea rezultatelor finale.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri