Metrorex a prelungit posibilitatea platii prin SMS a calatoriilor cu inca o luna, pana la 15 august 2014, dupa ce la finele lunii iunie compania publica de transport subteran anunta sistarea posibilitatii de plata prin SMS fara sa ofere lamuriri miilor de platitori ai acestui serviciu care au ramas cu credit disponibil.

“Am avut o intalnire la finalul saptamanii trecute cu conducerea Metrorex care a decis ca va prelungi intelegerea privind posibilitatea platii prin SMS cu inca o luna, in asa fel incat calatorii sa isi poata achita tot creditul disponibil”, a declarat pentru wall-street.ro Sergiu Tigau, directorul general al companiei Telcor Communications, firma care a asigurat infrastructura pentru plata prin SMS la metrou.

Tigau a precizat ca intelegerea cu Metrorex nu este incheiata definitiv, in prezent existand negocieri pentru posibilitatea de a prelungi contractul pentru inca o perioada. “Momentan nu mai pot fi achizitionate calatorii prin SMS, calatorii fiind incurajati sa isi consume creditul disponibil pana la jumatatea lunii viitoare. Exista negocieri pentru prelungirea contractului, dar inca nu este nimic stabilit”, a aratat Sergiu Tigau.

Intrebat de cum isi vor putea recupera banii calatorii care nu isi utilizeaza creditul pana pe 15 august, seful Telcor Communications a spus se vor gasi solutii si in aceasta situatie: “Calatorii isi vor putea recupera banii, fie de la Metrorex, fie de la operatorii de telefonie”.

Totodata, Tigau a mai aratat ca in cazul in care decizia Metrorex de prelungire a intelegerii nu se va materializa, la jumatatea lunii august Telcor Communications va lua aparatele. “Avem ce sa facem cu ele. Este o solutie foarte buna care permite utilizarea oricarui telefon pentru plata. Nu necesita tehnologii avansate precum NFC sau Bluetooth, practic orice telefon dispune in momentul de fata de posibilitatea trimiterii unui SMS si de voce. Pe sistemul acesta mai avem cateva solutii de acces la evenimente. Sunt companii care ne solicita aceste solutii la evenimente. Ele se pot folosi si in regiile de transport in comun sau intrarea la waterpark-uri “, a mai precizat seful Telcor.

El a mai spus ca este deschis sa colaboreze cu acest sistem in regiile de transport in comun din intreaga tara, nu doar din Capitala. “Este foarte facil si usor de folosit”, a incheiat acesta.

Metrorex a decis unilateral sa sisteze posibilitatea de acces la metrou prin intermediul platii prin SMS la finele lunii iunie, decizie care ar fi afectat circa 10.000 de calatori, potrivit unor informatii anterioare publicate de catre wall-street.ro . Potrivit datelor Metrorex, furnizate publicatiei noastre, in decursul unui an de zile de la implementare, prin sistemul de plata prin SMS au fost efectuate 161.743 de plati pentru un numar total de 288.275 calatorii.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri