Codul portocaliu de ploi si vijelii a fost extins pana marti, la ora 03.00, pentru judetele Mehedinti, Valcea, Gorj, Dolj, Olt si Arges, unde va ploua torential si se vor cumula local cantitati de apa de 50-70 de litri pe metru patrat si izolat peste 80 de litri pe metru patrat.

"In dupa-amiaza zilei de luni, 28 iulie si in prima parte a noptii de luni spre marti (28/29 iulie), in judetele Gorj, Valcea, Mehedinti, Dolj, Olt si Arges va ploua torential si se vor cumula local cantitati de apa de 50 - 70 l/mp si izolat peste 80 l/mp", se arata in avertizarea cod portocaliu, emisa de Administratia Nationala de Meteorologie.

Si avertizarea cod galben emisa anterior a fost extinsa pana miercuri, la ora 10.00, pentru noua judete - Arad, Timis, Caras-Severin, Hunedoara, Teleorman, Dambovita si unele zone din judetele Brasov, Sibiu si Alba. Potrivit noii avertizari cod galben, care a intrat in vigoare luni, la ora 10.00, instabilitatea atmosferica va fi accentuata in special in jumatatea de vest a tarii, precum si in zona de munte.

In Oltenia, Banat, sudul Crisanei, sud-vestul Transilvaniei si vestul Munteniei vor fi averse, frecvente descarcari electrice si intensificari de scurta durata ale vantului ce vor lua aspect de vijelie. Cantitatile de apa vor depasi local 25-30 de litri pe metru patrat si izolat 50 de litri pe metru patrat si va cadea grindina.

Judetele Mehedinti, Gorj si Valcea sunt de duminica seara sub avertizare cod portocaliu de ploi si vijelii.
Judetele Dolj, Olt si Arges - care de luni sunt sub avertizare cod portocaliu -, precum si Caras-Severin, Timis, Arad, Hunedoara, Alba si Sibiu au fost avertizate cu cod galben incepand de duminica, ora 18.00, initial atentionarea fiind valabila pana marti, la ora 09.00.

COD PORTOCALIU in Capitala si...
Citeste si: COD PORTOCALIU in Capitala si 18 judete: ploi, vant si chiar ninsoare

Directorul Administratiei Nationale de Meteorologie, Ion Sandu, anunta duminica, la Comandamentul pentru situatii de urgenta, ca va fi extins codul portocaliu instituit duminica in Mehedinti, Gorj si Valcea, iar sub avertizare va intra zona de munte a judetelor Olt, Dolj si Arges, local fiind posibile cantitati de apa de 100 de litri pe metru patrat. Ion Sandu a precizat ca fenomenele asociate instabilitatii atmosferice vor pierde din intensitate miercuri la pranz, dar in 31 iulie si 1 august, aceeasi zona va fi afectata din nou de precipitatii.

Sursa foto: Administratia Nationala de Meteorologie

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Social »Citeste si
Cod galben de intensificari ale vantului pentru 14 judete