Peste 600 de femei care vor sa lucreze in media se pot inscrie la cursuri gratuite, finantate prin Fondul Social European. Ele vor fi pregatite pentru posturi de reporter, cameraman, editor de imagine, regizor de emisie, cosmetician, coafura sau operator validare si preluare de date.

Cursurile fac parte din proiectul "Media FEM – Scoala Nationala de Jurnalism", lansat de Blockbuster Media si Asociatia Jurnalism pentru Sanse Egale (JSE). Proiectul se desfasoara pe 18 luni si are o valoare totala de peste 17 milioane de lei.

Participantele trebuie sa aiba peste 18 ani pentru calificarile de cameraman si editor imagine. La specializarea reporteri TV se pot inscrie studente la jurnalism care au facut practica in domeniul mass-media sau jurnaliste interesate de acest job. Pentru specializarea regizori de emisie sunt in target studente la UNATC sau / femei care au lucrat in domeniu (regie).

Informarea despre egalitate de sanse vizeaza femei si barbati din mass-media sau din departamentele administrative - HR, financiar. Astfel, 140 de experti si operatori mass-media vor fi organizate sesiuni de instruire in domeniul egalitatii de sanse si de gen.

Inscrierile se fac pana cel mai tarziu in ultima saptamana din luna august, pe mediafem@blockbustermedia.ro.

Jurnalistul Attila Biro a...
Citeste si: Jurnalistul Attila Biro, dupa ce a fost retinut in Bulgaria: Sunt bine

Obiectivul general al proiectului este promovarea principiului egalitatii de sanse si de gen in cadrul comunitatii mass-media atat prin instruirea membrilor activi, cat si prin calificarea si recalificarea celor care lucreaza deja in domeniu sau a celor care doresc sa intre in aceasta comunitate.

Sursa foto: Interviu TV/Shutterstock.com

Mai multe articole din sectiunea Social »Citeste si
Padurea care dispare. Defrisarile din tara, subiect de reportaj BBC