Sute de localnici din judetul Arges care au fost evacuati din case in urma inundatiilor au fost adapostiti in noaptea de miercuri spre joi in scoli, camine culturale si alte adaposturi puse la dispozitie de autoritati.

Sute de localnici din comunele argesene Barla, Bascov, Harsesti, Stolnici si Poiana Lacului isi petrec noaptea de miercuri spre joi in camine culturale, scoli, dispensare si alte adaposturi amenajate de autoritatile locale, potrivit Mediafax.

Potrivit datelor furnizate de reprezentantii Prefecturii Arges, in aceste localitati au fost evacuati din locuinte, in urma inundatiilor, 473 de oameni, iar miercuri dupa-amiaza doar o mica parte dintre acestia au revenit la casele lor dupa ce apele s-au mai retras, cei mai multi ramanand pentru a doua noapte consecutiv in asezamintele puse la dispozitie de autoritatile locale.

Comuna cu cele mai multe persoane evacuate este Harsesti, unde marti 200 de localnici au fost nevoiti sa-si paraseasca locuintele afectate de viituri. In comuna Barla 170 de persoane au fost evacuate, la Stolnici o suta de oameni si-au parasit locuintele, la Bascov au fost evacuati 50 de localnici, iar la Poiana Lacului numarul celor evacuati este de 47.

In judetul Arges, in urma ploilor din ultimele zile, au fost inundate 419 case in localitatile Topoloveni, Leordeni, Corbeni, Stefanesti, Pitesti, Calinesti, Bascov, Cateasca, Balilesti, Stoenesti, Merisani, Babana, Draganu, Vedea, Uda, Costesti, Poiana Lacului , Lunca Corbului , Sapata, Valea Danului, Malureni, Curtea de Arges, Bradulet, Harsesti si Ratesti.

Citeste si:
Crestere de pana la 60% a valorii impozabile a cladirilor in 2020
Veridio: Valorile impozabile...

Potrivit Prefecturii Arges, cele mai multe locuinte, respectiv 117, au fost inundate la Poiana Lacului, iar alte 80, la Bascov. Sapte dintre casele inundate au fost avariate de viituri. De asemenea, in urma ploilor torentiale si a revarsarii unor cursuri de apa, au fost inundate 699 de curti si anexe gospodaresti, dar si terenuri agricole in 12 localitati. In zonele afectate de viituri, sute de persoane au ramas fara curent electric si gaze naturale, ca urmare a avariilor produse pe retelele de furnizare a utilitatilor.

Autoritatile recomanda localnicilor din zonele afectate de inundatii sa nu atinga firele electrice cazute sau surse de curent ce par a fi dezafectate, sa evite traversarea de rauri sau utilizarea unor poduri sau podete vizibil afectate sau deteriorate, sa nu consume apa din fantanile inundate si alimente care au intrat in contact cu apa de inundatii, sa evacueze animalele domestice in zone de refugiu, daca situatia o impune, sa pastreze la indemana un stoc de alimente si apa potabila suficient pentru cateva zile. Hidrologii au emis, miercuri, o avertizare cod rosu de inundatii in judetele Arges, Valcea, Olt si Teleorman, valabila de miercuri pana vineri dupa-amiaza.

Sursa foto: Mediafax Foto

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Social »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Firea va cumpara inca 100 de locuinte de serviciu pentru medici