In ultimele zile au fost relatate cazuri de pensionari care s-au sinucis de teama ca vor fi obligati sa dea inapoi banii pe care ii primisera ilegal timp de cativa ani. Solicitarea de redactare a unui astfel de act normativ a fost formulata in sedinta de joi a Guvernului.

"Vreau pana la urmatoarea sedinta de guvern, pana incepe Parlamentul sa lucreze, sa veniti cu un proiect de act normativ prin care sa gasim o solutie de amnistie pentru pensionarii care, din diverse motive, trebuie sa dea acum niste bani inapoi.

Mi se pare cumplit faptul ca se sinucid oameni pentru lucruri care s-au intamplat in trecut, sunt chemati acum sa isi vanda casele, sa...cred ca asa cum am putut sa facem pentru functionari publici sau pentru alte categorii, cred ca avem obligatia sa facem pentru pensionari si faptul ca au trebuit sa se intample niste nenorociri, oameni care au fost citati pe la diverse institutii cred ca e un lucru regretabil si vreau sa veniti cu un proiect de lege", a spus Ponta ministrului Muncii, Rovana Plumb, precizand ca vrea sa transmita acest mesaj in mod public, in fata presei.

El a precizat ca va sustine acest proiect de lege in Parlament si ca spera ca toti parlamentarii sa inteleaga ca este vorba de un "efort mic" si de un ajutor pentru cineva care "probabil a gresit, dar nu a facut-o ca sa se imbogateasca".