Ministrul Muncii a declarat ca, in urma unei decizii a Curtii de Conturi de verificare a dosarelor pentru acordarea indemnizatiei de crestere a copilului, s-a stabilit ca 12.460 de mame, in perioada 1 ianuarie - 30 iunie 2014, au incasat venituri suplimentare, pe langa indemnizatia de crestere a copilului. Astfel, Curtea de Conturi a stabilit ca mamele respective trebuie sa returneze indemnizatiile incasate, respectiv 15 milioane de lei pentru care s-a constituit debit, informeaza Mediafax.

Cele 12.460 de persoane care ar trebui sa returneze indemnizatiile vor fi amnistiate fiscal, potrivit unei propuneri de act normativ, initiata de Ministerul Muncii, ce va fi supusa aprobarii in sedinta de Guvern din 20 august.
Plumb a mai spus ca aceasta masura nu afecteaza bugetul de stat aprobat pentru 2014.

Ministrul Muncii a mai anuntat ca Guvernul va modifica Ordonanta de urgenta nr. 111/2010 privind concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copiilor, astfel incat orice parinte care va beneficia de indemnizatie sa poata sa obtina si alte venituri, muncind de acasa. Plafonul propus pentru aceste venituri este de aproximativ 1.500 de lei pe an, respectiv trei indicatori sociali de referinta.