Robert Negoita, primarul sectorului 3 al Capitalei, a anuntat ca Centrul Sportiv Apollo, situat in incinta Liceului Teoretic "Elie Radu", va primi numele cascadorului Szobi Cseh.

"Decesul cascadorului si actorului Szabolcs (Szobi) Cseh ma umple de tristete. Szobi Cseh a fost un om exceptional, un profesionist desavarsit - primul cascador profesionist din Romania -, un om iubit de romani pentru talentul sau. De aproape 10 ani, intre Primaria Sectorului 3 si Asociatia «Gladiatorul», pe care Szobi Cseh a condus-o, a existat o stransa colaborare, potrivit Mediafax.

La o baza sportiva din Sectorul 3 si, din 2013, la Centrul Sportiv Apollo, Szobi Cseh a antrenat numerosi tineri fara posibilitati materiale si cu probleme de integrare sociala, pregatindu-i pentru a deveni cascadori, alpinisti sau gimnasti acrobati. In tot ceea ce a facut, Szobi Cseh a fost un model de generozitate si implicare", spune Robert Negoita.

Acesta precizeaza ca, pentru a fi recunoscute meritele deosebite ale cascadorului si actorului Szobi Cseh, dar si contributia sa in rezolvarea problemelor sociale din sectorul 3, va propune Consiliului Local al Sectorului 3 adoptarea unei hotarari prin care Centrul Sportiv Apollo sa poarte numele Szabolcs (Szobi) Cseh.

Situat in incinta Liceului Tehnologic "Elie Radu", Centrul Sportiv Apollo este una dintre cele mai moderne baze sportive pentru tineri din Romania, conform aceluiasi comunicat. Cascadorul Szobi Cseh a murit, in noaptea de joi spre vineri, la Institutul Clinic Fundeni din Capitala, la varsta de 71 de ani, fiind diagnosticat cu mielom multiplu, au declarat surse medicale.

Citeste si:
Negoita ridica 2.000 apartamente si birouri vis-a-vis de IKEA Pallady
Ionut Negoita pariaza pe un...

Cascadorul a decedat dupa o grea suferinta, in urma complicatiilor renale, hepatice, cardiace si pulmonare severe, acesta neraspunzand la tratamentul intensiv aplicat, precizeaza, intr-un comunicat, Carmen Orban, managerul Institutului Clinic Fundeni.

Cseh a fost diagnosticat in iulie 2012 cu mielom multiplu in forma avansata, complicata cu tumori plasmocitare osoase, amiloidoza si boala renala. A primit tratament citostatic si radioterapie, avand atunci o evolutie a bolii buna, insa din mai 2013 au aparut semne de progresie a bolii.

Szobi Cseh a fost cel mai prolific si cel mai cunoscut cascador al cinematografiei romane, cu peste 150 de filme la activ, de la "Dacii" lui Sergiu Nicolaescu, debutul sau, pana la "Amen" de Costa -Gavras. Promotorul scolii de cascadorie din Romania, Szobi Cseh a colaborat la realizarea a peste 150 de filme artistice, lungmetraje si de televiziune, din care 25 sunt productii straine sau coproductii.

Pe 8 ianuarie 1990, Szobi Cseh a infiintat Asociatia Cascadorilor Profesionisti din Romania, fiind ales presedinte al acesteia. Cascadorul Szobi Cseh a fost decorat cu Ordinul National "Serviciul Credincios" in grad de Cavaler.

Citeste si:
Primul deces provocat de valul de imbolnaviri asociate cu "vaping"-ul
SUA anunta primul deces...

Sursa foto: Mediafax Foto

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Social »Citeste si
Negoita arunca 6,5 mil. de lei pentru o noua campanie publicitara