Oamenii au cel mai mare numar de prieteni la 29 de ani, o varsta la care cercul social al fiecarei persoane contine aproximativ 80 de indivizi, potrivit unui studiu realizat de curand in Marea Britanie, informeaza dailymail.co.uk.

Cei mai multi oameni incep sa isi construiasca o cariera stabila in jurul varstei de 29 de ani si continua sa pastreze legatura si cu fostii colegi de liceu si de facultate. Totodata, desi cel mai bun prieten este cel mai probabil un fost coleg de scoala, oamenii au de fapt mai multe lucruri in comun cu actualii colegi de munca ai lor, scrie Mediafax.

Astfel, o treime dintre adulti recunosc faptul ca au mai multe lucruri in comun cu colegii de munca decat cu prietenii si cu membrii familiei, iar 38% dintre participantii la studiu au spus ca s-au imprietenit cu cel putin 10 persoane la locul de munca. Studiul, realizat de compania alimentara Genius Gluten Free, a descoperit faptul ca biroul a devenit in epoca actuala locul cel mai probabil in care oamenii pot sa isi gaseasca un partener de viata, din cauza numarului tot mai mare de ore pe care angajatii trebuie sa le petreaca la locurile lor de munca.

Mediile profesionale tot mai stresante si lucrul alaturi de persoane care gandesc aproximativ la fel ii determina pe oameni sa lege relatii de prietenie sau chiar de cuplu. De asemenea, persoanele care au cel mai mare numar de prieteni din randul colegilor de birou lucreaza in marketing - angajatii din acest domeniu de activitate au in medie 40 de colegi pe care ii considera prieteni.

Maestrii bucatari au 33 de prieteni din randul colegilor lor, iar pe locul urmator se afla angajatii din fortele armate, cu 32 de prieteni care provin din acelasi mediu profesional. Locurile urmatoare sunt ocupate de artisti si designeri (27 prieteni din randul colegilor de munca) si angajatii din departamentele de Resurse Umane (21 prieteni din randul colegilor de munca). Pentru cetateanul britanic de rand, in medie, 17 dintre prietenii lor provin de la locul de munca, 14 provin din randul fostilor colegi de liceu sau de facultate, iar 14 din randul persoanelor cunoscute in cluburi sau prin intermediul unor interese comune si activitati sociale si retele de socializare.

Sursa foto: stockimages/FreeDigitalPhotos.net

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri