Virusul Ebola, considerat o "urgenta de sanatate publica la nivel mondial", iar un raspuns de la autoritatile internationale este esential pentru oprirea raspandurii epidemiei.

Epidemia de Ebola trebuie considerata o "urgenta de sanatate publica la nivel mondial", a afirmat vineri Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS), relateaza AFP, potrivit Mediafax.

Comitetul de urgenta al OMS, care s-a reunit miercuri si joi la Geneva, considera "in unanimitate ca sunt reunite conditiile unei urgente de sanatate publica la nivel mondial", anunta un comunicat. "Un raspuns international coordonat este esential pentru oprirea si regresul propagarii internationale a Ebola", adauga comitetul.

Epidemia de Ebola, care a provocat moartea a aproximativ 1.000 de persoane de la inceputul anului, este "cea mai importanta si cea mai grava" din ultimele patru decenii, a subliniat intr-o conferinta de presa directoarea generala a OMS, doctorul Maragaret Chang. Ea a apreciat ca tarile din Africa de Vest afectate de epidemie - Liberia, Sierra Leone, Guineea si Nigeria - "nu pot face fata singure situatiei" si a cerut "comunitatii internationale sa le furnizeze sustinerea necesara".

Chang a adaugat ca a acceptat concluziile comitetului si a decretat aceasta "urgenta de sanatate publica la nivel mondial", OMS coordonand zilnic mobilizarea internationala in fata Ebola. Comitetul a exclus impunerea unor restrictii privind calatoriile internationale sau comertul international. Dar a declarat ca "statele trebuie sa se pregateasca sa depisteze si sa trateze cazuri de infectare cu Ebola" si sa faciliteze evacuarea cetatenilor lor, in special a personalului medical, care a fost expus la acest virus.

Citeste si:
GSK Romania: Cum putem preveni rezistenta la antibiotice?
GSK Romania: Luarea unor...


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Social »Citește și
Ce spune Nelu Tătaru despre testarea COVID-19 la nivel naţional
Setari Cookie-uri