Lotul olimpic roman a obtuinut doua medalii de aur, una de argint si una de bronz la Olimpiada Internationala de Geografie, organizata in orasul polonez Cracovia. Elevii romani au ocupat locul intai pe natiuni in Europa si locul trei la nivel mondial, dupa Singapore si Australia, a anuntat marti Ministerul Educatiei.

Medaliile de aur au fost cucerite de Andra-Cosmina Albulescu, care a absolvit in acest an Colegiul National "Costache Negri" din Galati, si de Cosmina-Andreea Manea, absolventa a Colegiului National "I. C. Bratianu" din Pitesti. Ambele tinere au fost laureate cu aur si la editia din 2013, informeaza Mediafax.

Medalia de argint i-a revenit Aurei Elena Amironesei, eleva in clasa a XI-a la Colegiul National din Iasi, in timp ce medalia de bronz a intrat in posesia Ancai Maria Radulescu, absolventa a Colegiului National "I. C. Bratianu" din Pitesti. Lotul national olimpic prezent la a XI-a editie a Olimpiadei Internationale de Geografie a continuat seria succeselor din anii precedenti, cu cele patru medalii obtinute ocupand, in clasamentul pe natiuni, locul intai in Europa si locul trei la nivel mondial, dupa Singapore si Australia, arata Ministerul Educatiei, intr-un comunicat de presa.

La Olimpiada Internationala de Geografie, care s-a desfasurat in perioada 11-18 august, in orasul polonez Cracovia, au participat 142 de concurenti din 36 de tari. Lotul olimpic si profesorii insotitori revin in tara marti, la ora 14.00, pe Aeroportul International "Henri Coanda".

Citeste si:
In Romania s-au facut doar 245 de studii clinice, fata de 11.000 in UE
In Romania s-au desfasurat...


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Social »Citeste si
Povestea romancei care studiaza cu un laureat Nobel pentru economie