Medicul curant al lui Dinu Patriciu, Mihai Voiculescu, a spus ca omul de afaceri a fost extrem de suparat dupa esecul suferit in afacerea lantului de magazine Mic.ro si i s-a inrautatit astfel boala, dar si ca si-a periclitat sanatatea din cauza stilului de viata, in special a alimentatiei.

Mihai Voiculescu, seful Clinicii de medicina interna si nefrologie a Institutului Clinic Fundeni, a povestit ca l-a cunoscut pe Patriciu in '91 - '92 si i-a fost medic pana cand acesta a facut transplantul de ficat, in 2012. "Dinu era un timid. Un timid elegant, artist, sensibil. La baza era un artist: desena, picta, colectiona fluturi. (...) Viata lui a fost extrem de complexa, resursele lui fiind atat de diverse a putut sa atinga culmi atat in domeniul arhitecturii pe care o iubea asa de mult, in domeniul business-ului unde a reusit in prima parte a activitatii lui de business performante exceptionale. Dar in acelasi timp a inteles ca trebuie sa se si retraga de acolo unde nu mai poate performa, e vorba de politica, in 2003 a acceptat ca activitatea de politician si in acelasi timp de om de afaceri nu mai sunt lucruri compatibile si a abandonat politica in favoarea economicului, iar mai tarziu cand si-a dat seama ca lantul acela de magazine de alimentatie nu-l reprezinta le-a inchis", a spus Voiculescu, adaugand ca esecul suferit cu lantul de magazine a fost puternic resimtit de Patriciu, inrautatindu-i-se chiar boala de ficat, potrivit Mediafax.

"Debutul bolii a fost in urma cu mai multi ani si nu dadea semne de evolutie, dar dupa insuccesul cu lantul de magazine boala lui Dinu a evoluat altfel. S-a schimbat in stil boala, nu am mai recunoscut-o. Il evaluam la trei luni. A aparut o modificare care nu avea ce cauta pe fondul acela. A fost extrem de suparat dupa esecul cu lantul de magazine. Era un model, Dinu Patriciu si-a legat numele de el, trebuia sa fie un succes si, in aceasta zona extrem de banala, inregistreaza un esec usturator. De aici s-a modificat boala", a spus medicul.

Patologia lui era legata exclusiv de alimentatie.

Pe de alta parte, a mai aratat acesta, Patriciu si-a periclitat starea de sanatate nerenuntand sa manance condimentat cum ii placea. "Patologia lui era legata exclusiv de alimentatie", a subliniat medicul. Mihai Voiculescu a explicat ca Patriciu a suferit tot timpul de ficat, ajungand sa faca transplant in 2012, astfel ca, in cazul sau, cauza decesului ar putea fi o infectie. "Am bucuria ca nu am pierdut acest punct si transplantul de ficat s-a facut. Colegii de la Londra l-au ingrijit foarte bine. Probabil ca plamanul care suferise de la fumat nu s-a mai putut apara foarte bine si acesta este motivul pentru care a dezvoltat complicatii pulmonare rapide si grave", a spus medicul.

Medicul a mai spus ca Patriciu "se neglija pe el si ajuta multi oameni", el dotand Sectia de nefrologie de la Fundeni. "I-am explicat ca am foarte multi bolnavi care nici transplant nu pot face si, ca sa se dializeze, trebuie sa facem ceva pentru ei. M-a intrebat: «De cati bani ai nevoie?» I-am zis: «40.000 de dolari». A chemat ofertantul si l-a intrebat cand vrea banii. Apoi a cerut sa fie aduse, odata cu aparatele, si consumabilele pentru doi ani. Nu s-a tocmit, a dat banii a doua zi. Sunt foarte multi bolnavi care au beneficiat de stenturi de ficat cumparate de el. Dar poate cel mai impresionant lucru s-a produs la Milano, cand ma vede ca ma imbratisez cu un domn care imi zice: «Stiti ca nu am banii sa platesc». Atunci Dinu a auzit si a spus: «Puneti pe factura mea». Erau 18.000 de euro. Nu pregeta sa ajute. Acesti oameni altruisti se neglijeaza pe ei", a spus medicul.

In spatele omului de afaceri, "taticul grijului"

El a mai amintit de perioada in care Patriciu locuia intr-un apartament cu doua camere si un hol, "unde statea inghesuit cu sotia si cele doua fete si unde de multe ori trebuia sa faca pe taticul grijuliu". "Imi amintesc ca ore la rand am asteptat ca una dintre fete sa-si restabileasca starea de sanatate, dezvoltase un epistaxis, si Dinu, ca tata extrem de iubitor, nu m-a lasat sa plec pana nu au intrat lucrurile pe un fagas bun", a povestit Voiculescu. "Pentru dansul, fetele erau ce poate fi mai iubit. Era la Venetia, a aflat ca fata cea mare naste, a sarit in avion, apoi de acolo a venit la Bucuresti pentru ca trebuia sa onoreze o intalnire si s-a reintors la Venetia. In 48 de ore a fost in cinci capitale. Dupa care i-a fost rau. Nu-i era frica de nimic", a mai spus Voiculescu.

Omul de afaceri Dinu Patriciu, in varsta de 64 de ani, a murit la Londra, acesta suferind de mai multi ani de cancer. In decembrie 2012, Dinu Patriciu a fost supus unui transplant de ficat. Patriciu s-a nascut in 3 august 1950, la Bucuresti si a avut afaceri in domeniul petrolier, bancar si imobiliar. In anul 1990, Dinu Patriciu a devenit membru fondator al PNL. In legislatura 1990-1992, a fost ales ca deputat de Timis pe listele PNL. A facut parte din Comisia pentru administratie centrala si locala, amenajarea teritoriului si urbanism si din Comisia pentru echilibru ecologic si protectia mediului.

In legislatura 1992-1996, Dinu Patriciu a fost ales ca deputat de Dambovita pe listele Conventiei Democrate Romane. A fost lider al Grupului parlamentar al Partidului Liberal 1993 si al Partidului Aliantei Civice (octombrie 1992 - decembrie 1994) si a facut parte din Comisia pentru administratie publica, amenajarea teritoriului si echilibru ecologic (pana in noiembrie 1995) si din Comisia pentru buget, finante si banci (din noiembrie 1995). In 1996, Patriciu a candidat la functia de primar general al municipiului Bucuresti, ca reprezentant al PL '93.

Dinu Patriciu a fost deputat si in legislatura 2000-2004, fiind ales ca reprezentant al PNL. A facut parte din Comisia pentru industrii si servicii pana la data de 18 iunie 2003, cand a demisionat din calitatea de membru al Parlamantului Romaniei pe motiv de incompatibilitate si a fost inlocuit de catre Adrian Emanuil Semcu.

Dinu Patriciu s-a retras in anul 2003 din Parlament si din viasa politica activa pentru a se putea dedica afacerilor. Patriciu detinea active imobiliare in Germania, Suedia sau Polonia, evaluate la circa 1,1 miliarde de euro in mijlocul crizei. In Romania, portofoliul imobiliar al lui Dinu Patriciu cuprindea Romana Offices, Cubic Center si Evo Center (in Pipera), Baneasa Business Center, Cascade Offices (Buzesti) sau Floreasca 2 Business Center. Totodata, omul de afaceri a detinut impreuna cu fondul AIG/Lincoln cladirea de birouri Lakeview din Floreasca vanduta in anul trecut fondului NEPI.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri