Raurile din bazinele hidrografice Olt, Arges, Ialomita si Siret, din 16 judete, sunt duminica, pana la ora 24.00, sub avertizare cod galben de inundatii, in urma scurgerilor pe versanti si a viiturilor rapide.

Institutul National de Hidrologie si Gospodarire a Apelor a emis o avertizare cod galben de inundatii, care a intrat in vigoare duminica, la ora 12.00 si este valabila pana la ora 24.00. Potrivit avertizarii, inundatii locale se pot produce pe afluentii raului Olt (din judetele Covasna, Brasov si nordul judetului Valcea), pe Argesul superior (judetul Arges), in bazinele superioare ale raurilor Ialomita, Prahova si afluentii lor din judetele Dambovita si Prahova, pe Buzaul superior si pe afluentii sai din judetele Covasna si Buzau, pe Ramnicu Sarat si Putna, din judetele Buzau si Vrancea, precum si pe afluentii mici ai Barladului si Siretului, din judetul Galati, noteaza Mediafax.

Scurgeri pe versanti si viituri rapide se pot produce cu probabilitate si intensitate mai mare pe unele rauri din judetele Prahova, Buzau, Covasna si Vrancea, a precizat sursa citata. Inundatii locale se pot produce, pana la ora 18.00, si pe unele rauri mici din bazine hidrografice situate in zonele de deal si munte din judetele Maramures, Mures, Bacau, Vaslui, Iasi si Botosani, precum si pe unele rauri mici din judetul Tulcea.

Avertizarea cod galben emisa anterior a fost ridicata duminica, la ora 12.00, ramanand sub atentionare doar raurile din cele 16 judete. Raurile mici din bazinele hidrografice Teleajen si Cricovul Sarat, din judetul Prahova, precum si Niscov, Slanic si Calnau, din judetul Buzau, au fost, pana la ora 12.00, sub avertizare cod portocaliu de inundatii.

Meteorologii au emis o informare de vreme rea, care a intrat in vigoare sambata, ora 03.00, si este valabila pana duminica, la ora 23.00, interval in care se vor semnala averse, descarcari electrice, intensificari ale vantului si, posibil, grindina.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri