Arhitectura si Istoria Jazzului, noile materii din orarul elevilor: la ce clase vor fi studiate

Arhitectura si Istoria Jazzului sunt noile materii care vor aparea ca discipline optionale in orarul elevilor din acest an scoalar, potrivit noii programare aprobate de ministrul Educatiei Nationale, Remus Pricopie.

"De-a arhitectura. Educatie pentru arhitectura si mediu construit" este materia optionala studiata in clasele a III-a si a IV-a. Timp de o ora pe saptamana, elevii acestor clase pot afla informatii despre modul in care se construieste mediul, dar si elemente minimale de arhitectura.

Programa propune si activitati in aer liber, centrate pe identificarea in realitate a conceptelor invatate in clasa. Anterior adoptarii, a existat un proiect de programa scolara, pilotat in cinci scoli din Bucuresti, pe parcursul anului scolar 2012 - 2013. Proiectul a fost elaborat in colaborare cu specialistii din Ordinul Arhitectilor din Romania, Asociatia Arhitectura si specialistii Departamentului de Stiinte ale Educatiei din cadrul Facultatii de Psihologie si Stiintele Educatiei a Universitatii Bucuresti.

Totodata, din anul scolar 2014-2015, elevii de la liceele de muzica vor studia optional "Muzica vocala de jazz - muzica usoara" si "Istoria Jazzului". Prima disciplina vizeaza elevii din ciclul liceal, clasele IX-XII, iar cea de-a doua, elevii din clasele a XI-a si a XII-a.
In cadrul disciplinei "Muzica vocala de jazz - muzica usoara", elevii vor aprofunda genurile si formele muzicale specifice: Ragtime, Blues, Boogie-Woogie, Bebop, jazz afro-brazilian etc. In plus, elevii isi pot dezvolta competente specifice precum interpretarea vocala creativ - expresiva si vor realiza acompaniamente vocal - instrumentale solo sau in grup.

Disciplina "Istoria Jazzului" este axata pe prezentarea originilor si contextului istoric al aparitiei jazzului, iar liceenii carora li se adreseaza vor invata sa opereze cu concepte si termeni specifici, dar si sa identifice forme de expresie artistica in muzica, literatura si dans.

Citeste si:
Arhitect: "Încă mai răsar birouri de calitate slabă". Ce va schimba...
Arhitect: "Încă mai răsar...


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Social »Citește și
ANM anunță cod portocaliu de vreme instabilă și cod galben de averse
Setari Cookie-uri