Romanii sunt mai atenti la sanatatea lor, porivit unui studiu realizat de GfK pentru compania de servicii medicale MedLife.

Romanii sunt mai atenti la sanatatea lor, 76% din populatie a mers cel putin o data la medic in ultimul an, in crestere cu 10 puncte fata de 2013, iar 21% aleg mai degraba la serviciile private decat cele de stat, in special pentru stomatologie, ginecologie, medicina interna si medicina muncii, potrivit Mediafax.

"Tendinta de schimbare a comportamentului in ceea ce priveste grija fata de sanatate este intarita si de diminuarea semnificativa a numarului de persoane care nu merg in general la medic. Astfel, daca in 2011 procentul celor care nu mergeau la medic era de 35%, in 2014 acest procent a ajuns la 9%", potrivit unui studiu realizat de GfK pentru compania de servicii medicale private MedLife. Studiul arata ca 21% din populatie utilizeaza mai degraba serviciile medicale private, in crestere cu cinci puncte fata de 2011, aceasta preferinta fiind mai frecventa in randul tinerilor cu varste intre 25 si 34 de ani, care au studii medii sau superioare.

Cel mai important factor in alegerea furnizorului ramane in continuare calitatea actului medical, cu o pondere de 58% la nivelul intregii populatii si de 68% in randul celor care utilizeaza serviciile medicale private. Potrivit sursei citate, cele mai utilizate servicii medicale in clinicile private sunt cele stomatologice, ginecologice, medicina interna si medicina muncii, cu un procent semnificativ mai mare al celor care prefera serviciile de ginecologie la privat (23%) decat la stat (10%).

La capitolul notorietatea operatorilor de servicii medicale private, studiul releva ca MedLife este cel mai cunoscut furnizor la nivel national, urmat de Regina Maria si Medcenter. In ceea ce priveste atitudinea fata de distributia fondurilor de sanatate, 58% din populatia urbana este de acord ca fondurile de sanatate de la stat sa fie directionate unitar si catre furnizorii privati de servicii medicale si spitalele private, atitudine care se manifesta mai puternic in randul locuitorilor regiunii Banat-Crisana-Maramures. Studiul mai arata ca cei care utilizeaza servicii medicale private sunt influentati in mai mare masura de recomandarile prietenilor (56%) si de informatiile de pe Internet (27%) atunci cand opteaza pentru o unitate medicala. Spre comparatie, pentru utilizatorii serviciilor de sanatate de stat, medicul de familie are cea mai mare influenta in alegerea furnizorului (73%), urmat de recomandarile cunoscutilor (37%). Studiul GfK realizat la cererea MedLife a fost derulat in luna iulie 2014, la nivel national, pe un esantion reprezentativ de 544 de respondenti din mediul urban, cu varste peste 18 ani. MedLife activeaza pe piata din Romania din 1996, fiind cel mai mare operator privat de servicii medicale de pe piata locala.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri