Potrivit unui studiu Mercury Research, Romania ocupa locul 67 in topul celor mai apreciate destinatii.

Costa Rica este cea mai apreciata destinatie, recomandata de turistii din intreaga lume, conform celui mai complex studiu la nivel mondial despre piata turismului, The Global Tourism Monitor. In acelasi clasament, Romania ocupa locul 67.

In acelasi clasament, Romania ocupa locul 67. Studiul a fost realizat de Mercury Research impreuna cu Asociatia Global Market Research in prima jumatate a anului 2014, pe un esantion de 23.116 de respondenti din 26 de tari din Europa, America, Asia-Pacific, Africa si Orientul Mijlociu si ofera informatii despre 84 de destinatii turistice.

Rezultatele studiului mai arata ca nu intotdeauna cele mai recomandate destinatii de vacanta sunt si cele mai promovate. Spre exemplu, doar 2% dintre participantii la studiu au vazut reclame sau oferte de vacanta pentru fruntasa clasamentului, Costa Rica. Clasamentul celor mai apreciate destinatii turistice a fost realizat in functie de experienta turistilor si de gradul in care acestia ar recomanda tara respectiva potentialilor vizitatori. Costa Rica a obtinut cel mai ridicat scor la nivel mondial, 63, la polul opus situandu-se Tunisia (-7). In Europa, liderul clasamentului este Austria (58), urmata de Italia (56), Croatia (54), Norvegia (53), Grecia (52) si Marea Britanie (52). In schimb, destinatiile pe care romanii le-au intalnit cel mai des in ofertele operatorilor sunt Grecia (49%), Turcia (38%) sau Bulgaria (36%).

Prezenta pe piata din Romania din anul 1994, Mercury Research este una dintre cele mai mari companii independente de cercetare de piata. Infiintata in 1986, Global Market Research este una dintre cele mai mari retele de agentii independente de cercetare de piata, reunind 28 de companii din intreaga lume. In Romania, Global Market Research este reprezentata exclusiv de Mercury Research.

Dancila: Eliminam autorizatia...
Citeste si: Viorica Dancila: Eliminam autorizatia de constructie

Sursa foto: Shutterstock.com/ Costa Rica

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Social »Citeste si
Trotinetele electrice, interzise pe strada in Romania