Compania Nationala Posta Romana si Casa Nationala de Asigurari de Sanatate au semnat, vineri, la Palatul Victoria, acordul prin care cardurile de sanatate vor fi distribuite la nivel national, valoarea contractului fiind de 37,5 milioane lei (8,5 milioane euro), cu o durata de patru ani, dar peste 90% urmeaza sa fie distribuite pana la sfarsitul lunii octombrie.

Procesul de distribuire va incepe la 18 septembrie, iar volumul total ce urmeaza a fi livrat, la nivel national, pe durata celor patru ani, este estimat la aproximativ 13,6 milioane de carduri. Contractul are insa un varf de sarcina de 6 saptamani, incepand cu 18 septembrie, data de la care vor fi livrate circa 12,4 milioane de carduri de sanatate, potrivit directorului general al Companiei Nationale Posta Romana, Alexandru Petrescu.

Astfel, pana la sfarsitul lunii octombrie vor fi livrate 91% din cardurile de sanatate. Posta Romana va livra cardul de sanatate destinatarului in maximum 20 de zile calendaristice, incepand cu ziua lucratoare urmatoare celei in care trimiterile au intrat in reteaua postala. Petrescu a aratat ca noul contract va fi un reper important in politica de reconstructie si relansare comerciala a companiei Posta Romana.

"Posta Romana se dovedeste a fi cel mai important jucator pe piata liberalizata a serviciilor postale, un partener de incredere pentru astfel de proiecte strategice, potrivit Mediafax. Prin contractul incheiat astazi cu CNAS, operatorul national de servicii postale marcheaza trecerea de la o politica de management de subzistenta, la o politica bazata pe criterii comerciale competitive, prin care sa recupereze cota de piata pierduta in ultimii 20 de ani", a declarat directorul general al Companiei Nationale Posta Romana, Alexandru Petrescu, intr-un comunicat de presa.

Acordul-cadru dintre Posta Romana si CNAS a fost semnat, in prezenta premierului Victor Ponta si a ministrului Sanatatii, Nicolae Banicioiu, de catre directorul general al Postei Romane, Alexandru Petrescu, si presedintele CNAS, Vasile Ciurchea.

Tergiversarea proiectului, pusa pe seama unor fapte de coruptie

Premierul Ponta a declarat, cu acest prilej, ca atunci cand a ajuns la guvernare nici macar mama sa nu mai credea ca va fi realizat proiectul cardului de sanatate, dar inainte de semnarea contractului dintre Posta Roman- si CNAS a sunat-o si i-a comunicat ca va primi cardul de sanatate pana la finalul lui octombrie.

Ponta a aratat ca s-a pierdut peste un an de zile in implementarea proiectului din cauza unor fapte grave de coruptie ale fostei conduceri a CNAS, insa cardul va sigura contribuabilii ca banii care ii platesc ajung sa fie folositi pentru servicii de sanatate si nu pentru decontarea unor servicii fictive, care ii imbogatesc pe unii.

Premierul s-a aratat bucuros si de faptul ca distribuirea cardurilor va fi realizata de Posta Romana. "Este o companie care inseamna foarte mult pentru Romania, care a suferit foarte mult in urma schimbarilor tehnologice, dar a suferit si in urma unui management defectuos. Acum cred ca se dovedeste ca exista o sansa reala ca Posta Roman sa ramana o companie - e adevarat, trecand prin restructurari, trecand prin modernizarile absolut necesare -, dar este o companie care poate sa-si pastreze rolul pe piata romaneasca", a spus premierul.

El s-a aratat convins ca intre institutiile publice si Posta Romana, cu respectarea procedurilor de achizitii publice, "mai sunt multe de facut impreuna", in special in modernizarea procedurilor dintre cetateni si serviciile publice. Ministrul Sanatatii, Nicolae Baniciou, a precizat, la randul sau, ca din cele peste 13 milioane de carduri cate vor fi imprimate in total, in ultimele 6 luni au fost tiparite peste 9,5 milioane de carduri, pentru care au fost platite 123 milioane lei. Baniciou a adaugat ca alte un milion de carduri sunt in curs de imprimare.

Cu afaceri de 1,15 miliarde de lei in 2013, Posta este cel mai mare operator local de profil. Compania are o retea teritoriala de peste 5.600 de unitati si mai mult de 27.000 de angajati.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri