Remus Pricopie, Ministrul Educatiei, anunta ca elevii claselor intai si a doua vor avea si manuale digitale incepand din 15 septembrie.

Ministrul Educatiei, Remus Pricopie, spune ca in 15 septembrie elevii din clasele intai si a doua vor avea si manualele digitale, urmand ca pana atunci sa fie rezolvate toate contestatiile, el precizand ca ceilalti elevi vor invata tot dupa vechile manuale, potrivit Mediafax.

”Daca vorbim despre manualele de la clasa a III-a la clasa a XII-a nu sunt modificari, adica din pacate venim tot cu manuale vechi, unele de 10-12 ani. Daca vorbim de manualele pentru clasa intai si clasa a doua, conform procedurilor legale suntem obligati sa asteptam decizia Consiliului Nationale pentru Solutionarea Contestatiilor. Eu cred ca ne apropiem de momentul la care CNSC va da verdictul. De fapt, stiti bine ca sunt mai multe solicitari la CNSC din partea unor editori, una a fost deja respinsa, mai sunt 17 daca nu ma insel, care au fost conexate. E o decizie data de instanta, nu ne putem pronunta inainte de aceasta instanta. Eu cred ca vom merge in directia buna si ca vom avea manuale pe 15 septembrie, evident in format digital. Daca decizia este pozitiva, atunci manualele vor putea fi incarcate pe internet imediat ce se semneaza contractele”, a declarat Pricopie, vineri, la Constanta. El a precizat ca se intentioneaza ca in urmatorii ani sa creasca numarul materiilor optionale, in special pentru ultimii doi ani de liceu.

”Nu sunt materii noi la invatamantul primar, sunt materii optionale noi si este normal si o sa crestem numarul de optionale nu numai pe primar, ci pe toate ciclurile. De fapt, in anii urmatori va trebui sa avem o reasezare, in special la nivelul liceului. Cu ocazia noilor planuri cadru si programe aprobate vom incerca sa crestem numarul de optionale pentru elevii de liceu, in special pentru clasele a XI-a si a XII-a. Este normal sa-i dai posibilitatea elevului in urma discutiei cu parintii, evident, sa se orienteze catre o disciplina sau alta”, a mai afirmat ministrul Educatiei. Intrebat care este stadiul pregatirii unitatilor de invatamant cu doar cateva zile inainte de inceperea noului an scolar, Remus Pricopie a spus ca este mai bine fata de anii trecuti.

“Din datele de pana acum, daca ne uitam la gradul de pregatire a unitatilor de invatamant, care stiti bine ca in primul si in primul rand intra in sarcina autoritatilor locale, stam mult mai bine ca in anii anteriori, inclusiv ie ceea ce priveste avizele de functionare. Vor mai fi scoli care nu vor primi avize de functionare, dar trebuie sa se inteleaga mecanismul de acordare a acestui aviz. De exemplu, daca scoala nu este conectata la apa curenta, nu primeste avizul. Deci, scoala poate sa arate foarte bine, dar daca nu este conectata la apa curenta si canalizare nu primeste avizul. Prin urmare, avizele de functionare pentru unitatile de invatamant depind foarte mult de nivelul de dezvoltare a comunitatii”, a mentionat ministrul Educatiei. El a participat, vineri, la evenimentul Academica BNR, derulat pentru al patrulea an consecutiv la Constanta si gazduit in 2014 de Universitatea Maritima.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri