Numarul de bovine sacrificate in iulie a urcat cu 13,2% fata de luna precedenta, iar in cazul porcinelor numarul a crescut cu 15%, al ovinelor si caprinelor cu 3,1%, iar cel al pasarilor cu 7,5%. In ceea ce priveste greutatea in carcasa, a fost mai mare cu 14,1% la porcine, cu 9,7% la pasari si mai mica cu 22,5% la bovine, arata INS..

"In unitatile industriale specializate numarul de bovine sacrificate a rǎmas constant, iar greutatea in carcasa a acestora a crescut cu 3,2%. In iulie, ponderea bovinelor sacrificate in unitatile industriale specializate a fost de 20,3% din totalul sacrificarilor de bovine", se arata intr-un comunicat al Institutului National de Statistica (INS).
Sacrificarile de porcine in unitatile industriale specializate au avut o pondere de 82,8% din totalul porcinelor sacrificate, cu o crestere a numarului de 7,7% si a greutatii lor in carcasa de 6,7%.

Taierile in unitatile industriale specializate au o pondere de 6,8% din totalul sacrificarilor de ovine si caprine. In acest tip de unitǎti numǎrul de ovine si caprine sacrificate a ramas constant, iar greutatea lor in carcasa a crescut cu 10,2%, precizeaza Mediafax.

In unitatile industriale specializate s-au realizat 87% din totalul taierilor de pasari. Sacrificarile in acest tip de unitati au crescut atat la numarul de pasari sacrificate cat si la greutatea in carcasa cu 10,1%, respectiv cu 12%.
Fata de iulie 2013, numarul total de bovine sacrificate si greutatea lor in carcasa au scazut cu 16,9%, respectiv cu 20,7%, iar numarul sacrificarilor in unitatile industriale specializate a scazut cu 7,7%, in timp ce greutatea lor in carcasa a crescut cu 1,6%.

Cresteri au fost inregistrate la numarul total de porcine sacrificate (0,2%), ovine si caprine (9,2%), pasari (9,3%), iar greutatea in carcasa a acestora a fost mai mare cu 2,3% la porcine, 12% la ovine si caprine si cu 8,1% la pasari. Sacrificarile in unitatile industriale specializate au consemnat cresteri la porcine (6,3% numeric, 9,1% greutatea in carcasa) si pasari (11,8%, respectiv 11,4%) si scaderi la ovine si caprine (12,1%, respectiv 1,6%).

Citeste si:
Economia romaniei a crescut sub asteptari in T3
Economia romaniei a crescut...


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Social »Citeste si
Merge bine piata muncii? Numarul somerilor, tot mai mic in 2019