Inspectorii de munca au identificat, in primele cinci zile ale lunii, 153 de persoane care munceau fara contracte individuale de munca.

Inspectorii de munca au identificat, in primele cinci zile ale lunii, 153 de persoane care munceau fara contracte individuale de munca si au aplicat amenzi in valoare totala de 1.240.000 lei, informeaza, miercuri, Inspectia Muncii (IM), potrivit Mediafax.

"Inspectia Muncii a desfasurat actiuni de control in urma carora s-au aplicat amenzi in valoare totala de 2.008.600 de lei. Au fost depistate 153 de persoane care lucrau fara forme legale. In domeniul relatiilor de munca au fost efectuate 1.827 de controale, din care 1.740 au fost pentru munca fara forme legale. S-au aplicat amenzi in domeniu de 1.633.600 de lei din care 1.240.000 de lei pentru munca la negru. Au fost sanctionati 430 de angajatori. 31 de persoane fizice au fost sanctionate contraventional deoarece au acceptat sa munceasca fara forme legale de angajare".

Pentru primirea la munca a mai mult de cinci persoane fara contracte individuale au fost inaintate doua propuneri de cercetare penala.
In aceeasi perioada, in domeniul securitatii si sanatatii in munca au fost efectuate 1.126 de controale si 772 de angajatori au fost sanctionati. S-au aplicat amenzi in valoare de 375.000 de lei. La doi angajatori s-a dispus oprirea echipamentelor de lucru pentru ca exista pericol de accidentare. Angajatorii au comunicat catre inspectoratele teritoriale de munca 32 evenimente care, in urma cercetarilor efectuate de inspectorii de munca, vor fi incadrate sau nu ca fiind accidente de munca.

Citeste si:
De ce o cladire "verde" nu inseamna mereu si confort pentru angajati
De ce o cladire "verde" nu...

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Social »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
1 din 2 angajati crede ca 2019 a fost un an mai stresant profesional