In curtea Spitalului Judetean Brasov va fi amenajat un heliport pentru elicopterele SMURD, fiind obtinut acordul departamentului aviatiei civile din cadrul MAI.

Un heliport va fi amenajat in curtea Spitalului Judetean Brasov pentru elicopterele SMURD, Consiliul Judetean obtinand acordul departamentului aviatiei civile din cadrul MAI in acest sens, potrivit Mediafax.

Vicepresedintele CJ Brasov, Mihai Pascu, a anuntat, joi, intr-o conferinta de presa, ca, "in cel mai scurt timp posibil", la Brasov va functiona un heliport destinat exclusiv elicopterelor SMURD, acesta urmand sa fie amenajat in curtea Spitalului Judetean. "Am obtinut acordul Departamentului aviatiei civile din cadrul MAI pentru ca si Brasovul sa beneficieze de un heliport, cu conditia sa il construim foarte aproape de Spitalul Judetean. Asemenea cazuri, care au nevoie de interventii de urgenta, depind de fiecare secunda pierduta in timpul transportului. Am identificat impreuna cu expertii acestei structuri de aviatie ca zona cea mai buna in acest scop este curtea spitalului. Am discutat cu Primaria Brasov in ceea ce priveste lucrarile de toaletare a pomilor de la strada in asa fel incat aterizarile sa fie facute in conditii de siguranta si am depus deja certificatul de urbanism pentru aceasta investitie", a spus Pascu.

El a precizat ca nu au fost inca estimate cheltuielile pentru amenajara heliportului, care va avea o suprafata de 25 de metri patrati, insa acestea sunt "minime", urmand sa fie sustinute din bugetul CJ Brasov sau din sponsorizari. Managerul Spitalului Judetean, medicul Adrian Albota, a spus ca la Brasov a existat in trecut un heliport, insa acesta nu a mai putut fi functional dupa construirea unui bloc de locuinte in apropiere. "Heliportul este un deziderat mai veghi dat fiind ca inainte aveam heliport in spatele spitalului, dar prin constructia unui bloc nu a mai fost posibila functionarea acestuia. Timpul de reactie este foarte mare azi, in ideea in care pacientul este internat la Terapie Intensiva si trebuie transferat se pierd zeci de minute bune care de multe ori ii influenteaza viata si atunci am cautat impreuna cu CJ o solutie ca acest transport sa se faca foarte rapid“, a spus managerul spitalului.

Citeste si:
Spitalul Universitar va avea, din toamna, un heliport de 800.000 euro
Spitalul Universitar de...

Sursa foto: Shutterstock.com/Heliport

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Social »Citeste si
Florin Secureanu, judecat pentru coruptie, a pozat ca salvator SMURD