O mie de persoane au asteptat in fata Catedralei Arhiepiscopale din Buzau, sosirea raclei cu moastele Sfintilor Martiri Brancoveni, adusa de PF Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane, la implinirea a 300 de ani de la trecerea in nefiinta a voievodului Tarii Romanesti.

Credinciosii s-au strans in fata Catedralei Arhiepiscopale din Buzau, sambata dimineata, pentru a primi si a se inchina la moastele Sfintilor Martiri Brancoveni, aduse cu un cortegiu condus de Preafericitul Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane, potrivit Mediafax.

Alaiul a sosit la Buzau in jurul orei 10.00, iar racla cu moastele Sfintilor Martiri Brancoveni a fost asezata initial pe treptele Catedralei Arhiepiscopale, unde a fost oficiata o slujba si a fost rostit cuvantul de intampinare al Inaltpreasfintitului Parinte Ciprian, Arhiepiscopul Buzaului si Vrancei. In cuvantul sau de binecuvantare, rostit in fata miilor de credinciosi, Preafericitul Parinte Patriarh Daniel a vorbit despre insemnatatea moastelor Sfintilor Martiri Brancoveni si despre sacrificiul facut pentru tara de voievodul Constantin Brancoveanu si de catre familia sa.

La finalul discursului, PF Daniel a oferit Arhiepiscopului Buzaului si Vrancei doua icoane cu chipul lui Constantin Brancoveanu, care contineau si cate o bucata din moastele domnitorului. La randul sau, Inaltpreasfintitul Ciprian, Arhiepiscopul Buzaului si Vrancei, a oferit Patriarhului Romaniei o icoana cu Sfantul Martir Sava Gotul ocrotitorul Buzaului. Racla cu moastele Sfintilor Martiri Brancoveni a fost asezata apoi in aghiazmatarul construit in fata Catedralei Arhiepiscopale din Buzau alaturi de Icoana Maicii Domnului Hodighitria de la Manastirea Dalhauti, unde va ramane sambata si duminica pentru ca buzoienii sa se poata inchina si ruga.
La evenimentul organizat de Arhiepiscopia Buzaului si Vrancei cu ocazia implinirii a 300 de ani de la trecerea in nefiinta a voievodului Tarii Romanesti, Constantin Brancoveanu au participat, pe langa Patriarhul Romaniei, Arhiepiscopul Buzaului si Vrancei, IPS Ciprian, inalti prelati ai Bisericii Ortodoxe Romane, membri ai clerului din Arhiepiscopia Buzaului si Vrancei si autoritati publice din judetul Buzau, in frunte cu prefectul judetului Buzau, Maria Buleandra, presedintele Consiliului Judetean Buzau, Cristinel Bigiu, si primarul municipiului Buzau, Constantin Boscodeala.

Citeste si:
Reactie in PSD, dupa ce Dancila si Paul Stanescu au fost la moaste
Reactie in PSD, dupa ce...

Sursa foto: MEDIAFAX Foto

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Social »Citeste si
Revista presei 6 noiembrie: cele mai importante titluri de azi