Propunerea legislativa privind amnistia fiscala pentru medicii de familie care au asigurat continuitatea asistentei medicale in centrele de permanenta, in perioada ianuarie 2009 - mai 2011, a fost votata in Camera Deputatilor de 329 din cei 330 de deputati prezenti, informeaza Mediafax.

Ministrul delegat pentru Dialog Social, Aurelia Cristea, cea care a si initat propunerea legislativa in calitate de deputat, a aratat ca aceasta prevede exonerarea de la plata a sumelor pentru acoperirea cheltuielilor de administrare si functionare pe care medicii de familie care au asigurat continuitatea asistentei medicale in centrele de permanenta, in perioada ianuarie 2009 - mai 2011, trebuiau sa le restituie ca urmare a deciziilor emise de casele judetene de asigurari drept consecinta a constatarii de catre Curtea de Conturi a unor prejudicii.

"Ma bucur ca aceasta propunere legislativa a fost sustinuta si votata de aproape toti colegii mei, indiferent de culoarea politica. Este un proiect foarte important pentru medicii de familie si pentru calitatea actului medical. Este vorba despre medicii de familie care au asigurat continuitatea asistentei medicale in centrele de permanenta", a spus Aurelia Cristea.

In urma unui audit al Curtii de Conturi au fost constatate neconcordante in ceea ce priveste plata medicilor pentru asigurarea serviciului de permanenta. "S-a stabilit ca 1.157 de medici care si-au desfasurat activitatea in centrele de permanenta in perioada ianuarie 2009 - mai 2011 sa restituie sumele reprezentand cheltuieli de administrare si functionare, de care au beneficiat in baza contractelor incheiate cu casele de asigurari de sanatate judetene, la care se adauga dobanzile de intarziere. Sumele care trebuie restituite se ridica, in cazul unor medici care au efectuat garzi intreaga perioada, pana la 20.000 - 25.000 de lei", se mai arata in comunicat.

Sursa foto: Medici de familie, Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri