De asemenea, comertul cu amanuntul al carburantilor pentru autovehicule in magazine specializate s-a majorat cu 0,6%.

Volumul cifrei de afaceri pentru comertul cu amanuntul (cu exceptia comertului cu autovehicule si motociclete), serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate a urcat cu 7,6% in intervalul ianuarie-august, datorita cresterii vanzarilor de produse nealimentare (+11,3%), vanzarilor de produse alimentare, bauturi si tutun (+8%) si comertului cu amanuntul al carburantilor pentru autovehicule in magazine specializate (+1,2%), noteaza Mediafax.

Vanzarile de carburanti, in scadere

Afacerile din comertul cu amanuntul (cu exceptia comertului cu autovehicule si motociclete), serie bruta, in luna august 2014, comparativ cu luna precedenta, a crescut pe ansamblu cu 0,1% datorita cresterii vanzarilor de produse alimentare, bauturi si tutun (+3,6%). Scaderi au inregistrat comertul cu amanuntul al carburantilor pentru autovehicule in magazine specializate (-1,6%) si vanzarile de produse nealimentare (-1,6%).

Volumul cifrei de afaceri pentru comertul cu amanuntul (cu exceptia comertului cu autovehicule si motociclete), serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, in luna august 2014, comparativ cu luna precedenta, a scazut cu 0,6% ca urmare a scaderilor inregistrate la comertul cu amanuntul al carburantilor pentru autovehicule in magazine specializate (-2,2%) si vanzarile de produse nealimentare (-0,3%). Vanzarile de produse alimentare, bauturi si tutun au crescut cu 0,3%.

Citeste si:

Comertul cu amanuntul (cu exceptia comertului cu autovehicule si motociclete), serie bruta, in luna august 2014, comparativ cu luna august 2013 a inregistrat o crestere cu 3,7% datorita cresterilor inregistrate la vanzarile de produse alimentare, bauturi si tutun (+9,1%) si la vanzarile de produse nealimentare (+5,1%). Comertul cu amanuntul al carburantilor pentru autovehicule in magazine specializate a scazut cu 4,9%.

Volumul cifrei de afaceri pentru comertul cu amanuntul (cu exceptia comertului cu autovehicule si motociclete), serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, in luna august 2014, comparativ cu luna august 2013 a inregistrat o crestere cu 5,6% datorita cresterii vanzarilor de produse alimentare, bauturi si tutun (+9,9%) si vanzarilor de produse nealimentare (+7,5%). Comertul cu amanuntul al carburantilor pentru autovehicule in magazine specializate a scazut cu 7,3%.